Man har set det så tit i underholdning og sport. I politik, sågar. Et drømmehold af store stjerner sammensættes, men når det kommer ned til business, ender det som et flop. Fordi de ikke fungerer sammen.

Man kunne have frygtet noget lignende i Tivolis nye stjerne-besatte revy, 'Tam Tam', der havde premiere lørdag aften. Show-kongen Niels Olsen i spidsen for skuepillere og tv-stjerner i samme jazzede åbningsnummer. Som det præcise anslag til en scenografi med Joakim Pedersens orkester bagest på scenen. Sådan lidt Havanna-før-Castro-stemning.

Ditte Hansen

Frygten skulle vise sig at være ubegrundet. 'Tam-Tam' er en drøn-musikalsk forestilling. Det er en spruttende popcorn-gryde af pop, swingpjat og sketches - og fuldt blus på de kulørte lamper.

Liderligt lir og surrealisme

Tilsat sort satire, liderligt lir, lidt surrealisme og skønne, skønne Bodil Jørgensen. Som vi kender hende fra tv - med sexhungrende figurer, der et øjeblik forvandler Tivoli til Frivoli.

Der en hel del show-, sang- og dansenumre, som altid i en Jesper Winge Leisner show-produktion. Måske er det på den festfyldte node, den aktive 'executive producer' vil sætte tonen for kommende års 'Tam Tam'-revyer.

Er 'Tam Tam' så bare endnu en to timer lang version af en Rocazino-sang, en opsætning af 'Den eneste ene' eller pastelfarvet amerikansk musical?

Nej, der er ingen grund til at have ondt i revyen. De fleste af musiknumrene er medrivende flotte - og ganske sjove.

Da Danmark gik amok

En 'We Are The World'-agtig hyldest til Prins Henrik (hvor det i øvrigt er svært at høre sangstemmerne), en lettere satirisk video om dengang, Danmark gik Allan Simonsen-amok. Vintage Niels Olsen med oppustelige Lolita-dukker.

Man kan med rette angribe visse numre for at mangle en pointe. På den anden side. Hvad er der galt med den pointe - at underholde?

Halvvejs inde i anden akt sker endelig det, jeg havde håbet. Nemlig at Søs Egelind og Bodil Jørgensen mødes. Man kan ikke beskylde 'I hegnet'-Lisbeth Wulffs tekst for at underspille de tos indre svinetæver. Men Egelinds enorme komiske repertoire sat op mod Jørgensens kantede, bluesy stil sikrer latterkramperne.

Søs Egelind som Monica

Så er der Søs Egelinds 'Sweden 12 Points' med hende selv forklædt som Monica Z. Det nummer oser af både vamp og fjol. Egelind leverer med sin helt specielle subtile, ironiske tone og stadig sexet.

Super-talentet Palle Emil Hebsgaard får brugt sig selv nuanceret. Det samme med Christiane Schaumburg-Müller. Særlig hendes sangerinde i kamp med korpigerne Rikke Hvidbjerg og Szhirley og de små dobbeltbundede sketches med Niels Olsen udfordrer de indre smilehuller.

Bodil Jørgensen går ud og ind ad den ene sketch efter den anden. F.eks. som mor i den forrygende sjove 'Generationskløft'. Der er noget ved hendes måde at bruge stemmen. Den dybt originale timing, pauseringer, den blå-tonede klang, der får én til at tænke på salig Jørgen Ryg. Det er noget med musikken i leveringen.

Ditte Hansen

Håber, det lykkes at fastholde Jørgensen i dansk morskabsteater. Også selvom hendes egen 'Den lille kat' vender satiren nedad, som i tramper lidt på den, der ligger ned. Det er lette point i min optik.

Pelle Emil Hebsgaards forudsigelige 'Funky', en noget forceret. Søs Egelinds Lars Løkke-parodi bærer præg af at være skrevet, mens sagen ruller. Det samme med endnu et politisk nummer med Søs Egelind, nu som Helle T-S i et tortur-kammer med en twist, som blafrer i vinden. Den sketch har det taget hele fire unge lovende stand-up komikere at få så lidt ud af.

Så fik vi ikke nævnt Niels Olsen, men han har været i dansk showbiz siden vikingetiden og klarer sig vel. Og så alligevel fortjener hans énmands SF-landsmøde en tommelfinger opad. Dét er sjovt.

Målt op imod BTs fem stjerner til årets Cirkusrevy burde 'Tam Tam' måske bare have fire. Men den får fem. For sit gode miks, så godt som optimal udnyttelse af så forskellige skuespillere, det smittende humør, lækre 'duller' (revyens eget udtryk om Szirley og Rikke Hvidbjerg). Og et ganske klart bud på en ny stil.

Og ja, så er der jo Bodil.

Premiere lørdag aften: 'Tam Tam' i Glassalen i Tivoli med Bodil Jørgensen, Niels Olsen, Søs Egelind, Alexandre Willaume, Christiane Schaumburg-Müller og Pelle Emil Hebsgaard samt  Szhirley og Rikke Hvidbjerg. Instruktion: Joy-Maria Frederiksen.