En musical om eventyrprinsesser med sange af Britney Spears. Nogle vil nok mene, det er en kombination, der lyder for god til at være sandt. Men det er det slet ikke.

»Jeg er så oppe at køre over få en musical med mine sange. Især én, der finder sted i en magisk verden fyldt med karakterer, jeg voksede op med, og som jeg elsker og holder af,« siger Britney Spears.

Popprinsessen og teaterproduceren James L. Nederlander har i tre år arbejdet på stykket, der får titlen 'Once Upon a One More Time' - en sammenskrivning af den engelske oversættelse  af 'Der var engang' og Britney Spears' monsterhit 'Baby one more time' - og får premiere i Chicago i efteråret, hvorefter det rykker til Broadway.

Til New York Times forsøger manuskriptforfatter Jon Hartmere at forklare plottet, der har et ganske imponerende persongalleri:

»Askepot har en eksistentiel krise, og hun har et følge af berømte prinsesser, og hendes stedmor er den primære skurk, og der er også en drømmeprins og en dværg, vi aldrig har mødt - den ottende dværg - og en fortæller, der er utilfreds med, at systemet falder fra hinanden foran hans øjne,« siger han.

I stykket mødes Askepot, Snehvide, Rapunzel og Tornerose hver 14. dag for at holde bogklub, hvor de læser Brødrene Grimms eventyr, da det er de eneste bøger, de har.

Men da den gode fe forærer dem den feministiske klassiker The Feminine Mystique af Betty Friedan fra 1963, går det galt.

»Disse kvinder har levet i deres hermetisk lukkede verden, og så begynder de at dykke ind i de moderne ideer - anden- og tredjebølgefeminisme - og opdager også, hvordan historier overleveres gennem tiden, og hvor vi får vores normer fra,« siger Jon Hartmere og tilføjer:

»Men den bliver også supersjov og skæg.«

'Once Upon a One More Time' kommer til at inkludere 23 sange fra Britney Spears' bagkatalog. Der er naturligvis de store hits, lover Jon Hartmere, men der bliver også plads til glemte perler.

Stykket får premiere i James M. Nederlander-teatret i Chicago 29. oktober.

1. december rykker det til Broadway.