Jan Gintberg
Jan Gintberg Foto: Thomas Fryd

Hvad er meningen? Ja, med det hele. Livet. Kærligheden. Forældreskabet. Søren Pinds (blinde?) frisør. Det er spørge-Jørgen på speed i Gintbergs show ‘Det Store Spørgsmål’. Og svarene? De blafrer i vinden. Et sted mellem Nietzsche og Justin Bieber. Nå ja – og Gintberg.

Ingen spørgsmål er for små eller store i Gintbergs show ‘Det Store Spørgsmål’, som havde premiere på Bremen i aftes og suser land og rige rundt de kommende måneder. Der skal bare være nok af dem, spørgsmålene, og vi må aldrig stoppe med at stille dem. Så banal og simpel er vel pointen i komikerens nye show.

Gintberg på toppen

Jeg grinede allerede med og af ham tilbage i halvfemserne, da stand up-bølgen skyllede ind over landet med en ung Gintberg ‘på vej’. Jeg ser begejstret med, når ‘Gintberg på kanten’ ruller over tv-skærmen, og der skal i det hele taget ikke meget Gintberg til, før jeg klapper med på omkvædet. Derfor var forventningerne da også skruet voldsomt op til aftenens premiere.

LÆS OGSÅ:

BT digital

De blev da indfriet. For selv om jeg måske havde forestillet mig et lidt mere tænksomt show af den velvoksne 51-årige komiker, fandt jeg ret hurtigt mig selv – og resten af salen – småhulkende af grin. Det er simpelt. Underholdende. Og det er skideskægt.

Sjov med sjov på

Manden er sindssygt morsom. Overlegen. Liner gerne et soloshow op og rejser landet rundt med en pakke, der indeholder uforfalsket stand up, som vi kender den og har set det hundrede gange før – men også en hel del improvisation. Begge dele mestrer manden i høj grad, uanset om han elegant runder Muhammed-tegningerne eller bevæger sig alvorligt syd for navlen. Det bliver bare aldrig rigtig plat. Selv når det faktisk er det.

I‘Det Store Spørgsmål’ er publikum involveret og stiller spørgsmål i et slags ‘Så hatten passer’-setup. Nu med Gintberg som kaptajn. Og ja, det er da gammel vin på lige så gamle flasker, men det virker, når man kan gøre det, som Gintberg kan, og jeg er ikke sikker på, at min sidemand har foldet sin latterkrampende krop ud endnu.

Hvorfor, hvorfor dit og hvorfor dat?


Gintberg er en fest, og når det ikke er det, han siger, der skaber festen, er det måden han siger det på. Han er et kæmpe kraftværk af en mand, der besidder en energi så enorm, at man af og til kan blive helt nervøs for hans helbred. Det er der vist ingen grund til i følge det lægetjek, vi også bliver indviet i.

Med tilhørende og vigtige spørgsmål til lægevidenskaben, der da snart må ha’ opfundet nye teknikker og metoder til f.eks. at tjekke mandens prostata. Hvorfor er vi ikke nået videre? Hvorfor, hvorfor dit og hvorfor dat.

Det store spørgsmål er, om det er værd at kaste penge efter billetter til de shows, der endnu ikke er udsolgte. Svaret er ja.

Jan Gintberg, 'Det store spørgsmål', premiere torsdag aften, Bremen.

Fem stjerner

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.