Foto: Bo Amstrup

Et nyt rablende show skal genrejse karrieren for Finn Nørbygaard

Folkelige Finn trænger til afspadsering, og en hidtil glemt arvtager er tilbage. En rablende skør mand ved navn Skøre Finn kræver nu sin ret i Finn Nørbygaards liv.

Og det er helt på sin plads, mener Finn Nørbygaard, der er ved at finde fodfæste efter en stor økonomisk nedtur kulminerende med en skilsmisse tidligere i år.

Det var som en gejser. De indre kontinentalplader forskød sig, og det udløste en energi, som Finn Nørbygaard for længst havde opgivet at opleve igen. Energien tog form og viste sig at være en glemt side af Finn selv: Skøre Finn.

- Man kan grine lidt ad det, men det var sådan, jeg følte det. I den her gejser af energi stod Skøre Finn. Skøre Finn er 32 år, og han er kraftfuld og stærk. Nu stod han der, midt i den her gejser, med en løftet pegefinger og sagde ’Nu er det sgu min tur’, siger Finn Nørbygaard om den dag, hvor Skøre Finn altså krævede sin ret.

Rablende skør

Den rablende karakter Skøre Finn har ikke lavet en forestilling siden 1985, men nu skal han altså på banen igen i Finn Nørbygaards nye show ’Finn forfra’. Nørbygaard selv er ikke i tvivl om, hvorfor Skøre Finn vælger at titte frem lige netop nu:

- Jeg har været igennem nogle ting, og nu frisættes der en masse energi i form af Skøre Finn, som bare vil ud. Jeg kan mærke, at jeg er blevet voksen i showbusiness, og på den måde er jeg også blevet et barn igen, for jeg er kommet til et punkt, hvor jeg er ligeglad med, hvad andre siger, fortæller han.

Og Folkelige Finn var langtfra ligeglad med, hvad hr. og fru Jensen havde at sige til hans komik. I hans arbejdstilgang var der en form for censur, som blandt andet gjaldt i samarbejdet med Jacob Haugaard, men også i succeser som ’Mig og Elvis’. Det er slut nu, fortæller Nørbygaard, som i øvrigt er ligeglad med, hvad andre komikere går og foretager sig.

Ude på ballade

- Jeg ved ikke, om Skøre Finn passer ind nogen steder, og jeg er ligeglad. Folkelige Finn var altid meget optaget af den slags, men jeg vil ikke sammenligne mig med andre komikere. Om der så var hundrede andre komikere, der lige havde lavet et show, ville jeg stadig lave det her show. Dirch Passer kunne stadig have været i live for den sags skyld. Det er jeg ligeglad med. Jeg er ude på ballade igen, siger Finn Nørbygaard.

En talende båndoptager fra Philips og en nydeligt klædt lolitadukke ved navn Lolly, Skøre Finns kone, var en fast del af forestillingen, da Skøre Finn gjorde sin entré på de små caféer i Aarhus Midtby. I forestillingen nedkommer Lolly med et barn, en barbiedukke, som det viser sig, at Finn ikke er faderen til. Det er Philip derimod. Lyder det vanvittigt, rablende? Det er meningen, for det er dén Finn, der vender tilbage. Nørbygaard håber og tror også, at hr. og fru Jensen får kaffen galt i halsen, når de ser det nye show. Det bliver en Finn Nørbygaard, som man aldrig før har set ham.

Absurd teater

- Det bliver måske lidt Monty Python-agtigt, men det bliver noget absurd teater. Det er svært at komme det nærmere end det, for jeg er ikke nået igennem de kæmpe dynger med materiale endnu, men jeg kan love, det bliver rablende. Det bliver i hvert fald ikke en forestilling, der skal gøre hr. og fru Jensen tilfredse. Det er take it or leave, og mange vil sikkert bare sige ’leave it’, fordi det er så skørt, siger Finn Nørbygaard.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.