I går kunne Jørgen Olsen fejrer sin 60 års fødselsdag og en næsten lige så lang karriere. Han har nemlig fået musikken ind med modermælken og har ingen planer om lægge guitaren fra sig foreløbig.

Lige nu arbejder han på højtryk sammen med sin bror Niels, bedre kendt som Noller, på deres 23. album. Det er for at markere ti-års jubilæet for deres sejr i det internationale Melodi Grand Prix i 2000, hvor de vandt hele Europas hjerte med sangen 'Smuk som et stjerneskud'. Cd’en kommer til at indeholde Brødrene Olsens fortolkning af gamle grand prix-hit,, bla. ABBAs klassiker 'Waterloo'.

- En god, intelligent lavet popsang er en musikalsk lykkepille, siger Jørgen Olsen.

Det sidste grand prix-hit

Og den gode popsang har da også været omdrejningspunktet i Jørgen Olsens karriere. Allerede som 13-årig begyndte han at skrive egne sange. Dengang spillede han i bandet The Kids med sin bror Noller og to kammerater. To år senere, i 1965, fik drengene lov til at varme op til det legendariske band The Kinks, da de gæstede Danmark. Siden gik det slag i slag.

Men karrierens absolutte højdepunkt var at vinde Melodi Grand Prix’et.

- I virkeligheden er det jo det sidste store grand prix-hit, der gjorde sig på de europæiske hitlister, siger Jørgen Olsen med henvisning til, at de sidste års vindere har været døgnfluer.

Og Europa har da heller ikke glemt de berømte brødre. De bliver stadig inviteret til at deltage i tyske tv-programmer, genkendt på gaden i Bukarest i Rumænien og har stadig travlt med at spille koncerter.

- Det er jo et fantastisk liv, siger Jørgen Olsen.

Skal ikke på efterløn

Selvom Jørgen Olsen har rigeligt af succes-oplevelser på cv’et, har han ingen planer om at gå ned i gear. Den helt store drøm er at indspille endnu en plade med selvskrevne numre, og han arbejder også med nogle ideer til en musical.

Lille Palle sang for Olsen

Den sparsomme fritid bruger han sammen med familie og venner. I lørdags fejrede han sin fødselsdag på Restaurant Lavendelhuset i Charlottenlund, hvor døtrene og Lille Palle optrådte for fødselaren. Det nød Jørgen Olsen i fulde drag, ligesom han selv nyder at stå på scenen.

- Jeg stopper først, når jeg ikke kan synge mere, eller kroppen på en anden måde ikke kan holde til det. Jeg brænder stadig meget for det her, siger Jørgen Olsen.