Jazz og gospelsangerinden Etta Cameron blev lørdag eftermiddag begravet fra Christianskirken i Strandgade i København, der var proppet med mennesker, der vil sige et sidste farvel til den folkekære sangerinde.

Grådkvalte sagde Etta Camerons to børn, Debbie og Steve, farvel til deres mor med både taler og sang, da hun lørdag eftermiddag blev begravet.

Sangerindens passion for gospel skinnede tydeligt igennem i kirken, hvor ceremonien med masser sang varede to timer. Der var gråd, der var hengivenhed, og der var stående bifald.

Debbie, der selv har gjort karriere som sangerinde, havde skrevet sangen ''This woman loves you' om sin mor.

Blandt gæsterne i kirken var skuespilleren Charlotte Munk - kendt som storby-strømeren Anna Pihl -  og stylisten Dennis Knudsen. Desuden var en stor del af Ettas amerikanske familie mødt op for at sige et sidste farvel.

Derfor holdt præsten sin tale på både dansk og engelsk. Flere af talerne var ligeledes på engelsk. Blandt andet sønnen, der afsluttede sin tale med sangen 'Mama'. I talen nævnte han bl.a. den store indflydelse, som moderen har haft på hans liv.

- Alt, hvad jeg er, og alt hvad jeg nogensinde vil opnå, er jeg på grund af dig og herren. Det vil jeg gerne sig tak for. Jeg ved, vi ses igen en dag. Jeg elsker dig, sagde sønnen i sin tale i kirken.

Den 70-årige Etta Cameron, som i flere år led af kræft, sov stille ind i sin søns hjem i Århus forrige torsdag.

Den sidste tale til Etta Cameron blev holdt af barnebarnet Simone, som derefter sammen med familien sang for til en sidste fælles gospelsang. Alle rejste sig fra sæderne, stod op og sang og klappede.

Etta Cameron boede i Danmark siden 1971 og gjorde sig i begyndelsen mest gældende som jazzsanger sammen med danske og udenlandske musikere. Hun fremhævede gang på gang kristendommen som en fællesnævneren i hendes liv og gospel blev også en stor del af hendes repertoire.

Andre læser også