Mandag er det et år siden at sangerinden Whitney Houston blev fundet død i et badekar i en suite på Beverly Hilton-hotellet i Los Angeles.
Det eksklusive hotel har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med værelse nummer 434, hvor den 48-årige verdensstjerne døde.

Det skriver avisen Los Angeles Times.

Whitney Houston 1

Toppen af poppen inden for musikverdenen var den dag samlet på hotellet for at deltage i produceren Clive Davis’ årlige før-Grammy Award-fest. Også Whitney Houston skulle have optrådt til festen, som arrangørerne valgte at gennemføre på hotellet på trods af det tragiske dødsfald.

Whitney Houstons hotelværelse har ikke været i brug siden dødsfaldet. Hotellet har endda taget værelsets nummer af døren, skriver Los Angeles Times.

Hotellet har op til årsdagen for Whitney Houstons død meddelt, at man af respekt for familien og fans ikke siden har haft suiten i brug, og at alt inventar og alt indhold i suiten er blevet fjernet. Hotellet skriver dog, at ledelsen overvejer mulighederne for at bruge værelset igen, men at man endnu ikke har taget en beslutning i den forbindelse.

WHITNEYHOUSTON/

En kilde på hotellet har oplyst til Los Angeles Times, at værelset lige så stille vil blive taget i brug igen.

Men hvis makabre fans drømmer om at sove i det værelse, hvor sangeren døde, skal de ikke regne med, at værelset får det samme nummer igen. Og da politiet fjernede alt i værelset inklusive badekarret, skal man heller ikke regne med, at der vil være ting og møbler i rummet, som sangerinde har rørt eller brugt, skriver avisen på latimes.com.

Whitney houstons død var et uheld. Obduktionen viste, at en blanding af kokain og hjerteproblemer formentlig var årsagen til, at sangerinden døsede hen i badekarret og druknede. Udover kokain fandt man ligeledes spor af marijuana og andet medicin i Houstons blod.

Whitney Houstons nåede i løbet af karrieren at indspille syv albums og tre filmsoundtracks.  Hendes første album, med hendes navn som titel, solgte over 25 millioner på verdensplan. Hun vandt seks Grammyer og solgte i alt flere end 200 millioner album og singler på verdensplan.

Sangerinden fik 30 Billboard-hædersbevisninger, 22 American Music Awards og to Emmy Awards.

Sit store gennembrud på det hvide lærred fik Whitney Houston i 1992 i filmen 'The Bodyguard' hvor hun spillede sammenmed Kevin Costner. Filmens soundtrack fik i 1994 en Grammy som 'årets album', og singlen 'I Will Always Love You' er den bedst sælgende single af en kvindelig sanger i musikhistorien.

Mod slutningen af hendes karriere, mens hun kæmpede mod narkotikaens forbandelse, styrtdykkede hendes albumsalg, hittene udeblev og hendes engang så rene ry blev plettet af bizarre og usammenhængende liveoptrædener.

Whitney Houston indrømmede selv, at hun både brugte kokain, marijuana og tog piller. Hendes klare stemme blev forvandlet en raspet, hæs udgave og hun kunne ikke længere ramme de høje toner, der ellers var et varemærke under storhedstiden.