Han er en 76 år gammel guitarlegende, som blandt andet står bag megahittet 'Tears in Heaven'.

Alligevel er det ikke musikken, som har været Eric Claptons hovedfokus det forgangne år.

Her har sangeren nemlig i stedet brugt sin energi på coronakrisen, som, han ikke mener, er blevet håndteret korrekt.

Han har for eksempel sat spørgsmålstegn ved nedlukningerne verden over, mens han ligeledes har advaret mod vacciner, da han angiveligt selv har lidt af 'katastrofale bivirkninger' som følge deraf.

Nu fortæller Eric Clapton til Oracle Films, at hans kontroversielle holdninger har fået flere af hans venner og familiemedlemmer til at tage afstand fra ham.

»Min telefon ringer ikke lige så ofte længere. Jeg modtager heller ikke lige så mange beskeder og e-mails. Det er bemærkelsesværdigt,« siger han og fortsætter:

»Jeg er blevet udstødt. Jeg kan mærke det over alt. Jeg er blevet fremmedgjort, fordi jeg har et andet synspunkt.«

Eric Clapton udgav i fjord en sang i fællesskab med kollegaen Van Morrison. Sangen hedder 'Stand and Deliver' og er en protest mod blandt andet nedlukninger og brugen af mundbind.

Efterfølgende blev kritikken af ham så voldsom, at han overvejede at flytte til England med sin familie, siger sangeren i interviewet med Oracle Films.

Eric Clapton har tre børn med sin nuværende hustru, Melia McEnery, samt endnu et barn fra et tidligere forhold, og ifølge sangeren var hans fire børn årsagen til, at han fik et skud AstraZeneca i maj sidste år, selvom han er bange for nåle.

Han påstod efterfølgende, at bivirkningerne ved vaccinen var så voldsom, at hans fødder og hænder blandt andet blev følelsesløse og ubrugelige, hvilket gjorde, at han frygtede aldrig at kunne spille guitar igen.

Eric Clapton har siden fået det bedre, hvilket er heldigt for danskerne, da han efter planen skal optræde på Royal Arena i juni næste år.