REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT)
 REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT) Foto: LUKE MACGREGOR

Efter snart 20 år på Hollywood-toppen skal Viggo Mortensen langt om længe filme i Danmark. 

Den 53-årige skuespiller har ofte fortalt om sit ønske om at filme i Danmark. Danske filmmagere på stribe har forsøgt at lokke ham til Danmark. Det er bare aldrig blevet til noget. Der skulle åbenbart en argentiner til at lokke ham helt herop på den anden side af kloden.

Indtil videre er der ikke sluppet ret meget ud om den kommende film. Den skal instrueres af argentinske Lisandro Alonso.

Ifølge branchebladet Variety spiller Viggo en dansker ved navn Gunner Blixen. Han beslutter at rejse med sin datter til Argentina til, 'en ørken udenfor civilisationens grænser'.

En omvendt afspejling af hans eget liv

Mindst to ting indikerer, at Viggo selv er med at udvikle filmen, som endnu ikke har fået en titel. Dels er han selv med til at producere gennem sit eget selskab Perceval Press, som også udgiver hans bøger. Dels er historien en omvendt afspejling af hans eget liv.

Mortensen tilbragte en stor del af sin barndom i netop Argentina, hvor hans dansk fødte far drev en ranch udenfor civilisationens rammer. Senere flyttede Viggo til New York, hvor han gik i skole. Først derefter tilbragte han nogle ungdomsår i Danmark. Han har stadig tætte rødder til Argentina. Blandt andet er han brændende tilhænger af den argentinske fodboldklub San Lorenzo.

Viggo Mortensen deltog for tre måneder siden i en canadiske filmfestival sammen med den argentinske filminstruktør.

Mortensens nyeste film er en fimatisering af Jack Kerouacs roman 'On The Road'. Optagelserne til den kommende dansk/argentinske film begynder tidligt i 2013, skriver Variety.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.