Hvordan ville prins William reagere, hvis børnene George, Charlotte eller Louis stod frem som homoseksuelle?

Det var blandt spørgsmålene, prinsen fik, da han onsdag besøgte en velgørende organisation, Albert Kennedy Trust, som støtter hjemløse LGBT-personer i London.

»Det vil selvfølgelig være helt fint med mig. Jeg støtter alle deres (børnenes, red.) beslutninger, men fra en forælders synspunkt bekymrer det mig en smule med de mange udfordringer, hadefulde ord, forfølgelse og diskrimination, der kan følge med. Det er den lille del, som bekymrer mig en smule,« sagde han ifølge britiske The Telegraph.

Han kom også ind på, hvor hårdt det må være for de unge mennesker, som har svært ved at springe ud grundet deres omgivelser og den stigmatisering, der stadig findes i dag.

»Det er opgaven for alle os andre at ændre på. At gøre den slags til fortid.«

Prins William gav udtryk for, at børnenes liv, der i forvejen er under offentlighedens lup, ville blive gransket endnu mere, hvis de stod frem som homoseksuelle.

»Jeg ville ønske, at vi levede i en verden, hvor det er helt normalt. Men jeg er bare en smule nervøs på grund af den særlige position, min familie har.«

Den administrerende direktør for organisationen, Tim Sigswort, var glad for prinsens besøg.

Han er overbevist om, at prins Williams ærlige udtalelser om sine børn vil påvirke folks holdning til LGBT-miljøet.

»Jeg var enormt imponeret. Først og fremmest var jeg imponeret over hans viden på feltet, men også hans empati og sympati for de kampe og udfordringer, som LGBT-folk kæmper med, imponerede mig,« siger Sigswort.

Han delte en historie med avisen om, hvordan moderen afviste ham, fordi han var homoseksuel.

»At vores fremtidige monark siger, at han vil støtte sine børn, hvis de sprang ud som en LGTB-person, er en besked til samfundet om, at vi er nødt til at støtte LGBT-personer.«