Det kan godt være, at Emily Ratajkowski er blevet både rig og berømt som følge af sit udseende, men det betyder bestemt ikke, at hun er jublende lykkelig for at se ud, som hun gør.

Faktisk kan det være et stort pres at blive anset som en af verdens smukkeste kvinder.

Det fortæller den 30-årige supermodel i en række essays i bogen 'My Body', hvor hun deler en lang række personlige og detaljerede historier. Det skriver The Sun.

I sine skriv fortæller Emily Ratajkowski blandt andet, at hun har været 'for sexet', siden hun var blot 13 år gammel.

Emily Ratajkowski fotograferet i juni 2019.
Emily Ratajkowski fotograferet i juni 2019. Foto: Angela Weiss
Vis mere

Hun husker blandt andet, hvordan hun på det tidspunkt blev sendt hjem fra en skolefest, fordi hendes tøj var for 'udfordrende', men at hendes mor efterfølgende opfordrede hende til at blive ved med at gå klædt i sexet tøj, der viste hendes kropsfigur.

Ifølge Emily Ratajkowski havde hendes forældre generelt alt for meget fokus på hendes udseende allerede som barn.

»Jeg har aldrig bedt særligt meget til Gud, men jeg kan huske, at jeg som ung pige bad for skønhed,« skriver hun og fortsætter:

»Skønhed var for mig en måde, jeg kunne være noget særligt. Når jeg var noget særligt, kunne jeg mærke mine forældres kærlighed mest. Det virkede vigtigt for dem begge, især min mor, at deres datter blev betragtet som smuk.«

Blev voldtaget som teenager

Emily Ratajkowski var blot 12 år gammel, da hun fik sit første modeljob. Det var også i den forbindelse, at hun for første gang bemærkede, at det modsatte køn var interesseret i hende.

»Jeg var et barn,« skriver hun i bogen og fortsætter:

»Men på en eller anden måde var jeg allerede da en ekspert i at opfange mandligt begær – også selvom jeg ikke forstod, hvad jeg skulle gøre med det.«

Supermodellen deler også et eksempel fra en audition, hvor en casting-agent opførte sig upassende ved at sige følgende, mens han kiggede på hendes billeder:

Emily Ratajkowski fotograferet i februar 2020.
Emily Ratajkowski fotograferet i februar 2020. Foto: Jean-Baptiste Lacroix
Vis mere

»Det her udseende … det er sådan, vi ved, at den her pige bliver kneppet.«

Ifølge Emily Ratajkowski blev hun pinligt berørt over casting-agentens kommentar, men hun blev trøstet af en kvindelig casting-agent, som sagde, at den slags kommentarer var »en god ting«.

Blot et par år efter dette blev den dengang 15-årige Emily Ratajkowski udsat for en voldsom seksuel krænkelse, da en et år ældre skolekammerat voldtog hende.

»Jeg forstår ikke, hvorfor mit 15-årige jeg ikke skreg så højt, jeg kunne,« skriver hun i bogen og fortsætter:

Træt af at være et sexsymbol

»Hvorfor stønnede jeg? Hvem lærte mig, at jeg ikke skulle skrige? Jeg hadede mig selv.«

I bogen ser modellen også tilbage på Robin Thickes musikvideo 'Blurred Lines', som gjorde hende verdensberømt i 2013, da hun var 21 år.

I videoen optræder hun – og en række andre kvinder – komplet nøgne, hvilket skabte voldsom opmærksomhed.

Emily Ratajkowski har senere beskyldt sangeren Robin Thicke for at have krænket hende seksuelt under optagelserne.

I bogen påstår hun, at han tog på hendes bryster og blot grinte af hende, da hun fjernede sig fra ham.

Emily Ratajkowski fotograferet i september 2019.
Emily Ratajkowski fotograferet i september 2019. Foto: CAITLIN OCHS
Vis mere

Efterfølgende valgte hun ikke at sige noget til nogen, fordi hun var bange for, at det ville ødelægge hendes karriere.

»Jeg havde ingen reel magt som den nøgne pige, der dansede rundt i hans musikvideo. Jeg var intet andet end en mannequindukke.«

'Blurred Lines'-musikvideoen er i skrivende stund blevet set over 721 millioner gange på YouTube og er en af de bedst sælgende sange i verden.

Succesen har dog haft en pris, skriver Emily Ratajkowski og fortæller, at hun efterfølgende mistede kontrollen over sin egen krop.

»Jeg byggede en platform op ved at dele billeder af mig selv og min krop, men på samme tid følte jeg mig objektiviseret og begrænset, fordi jeg blev anset som et sexsymbol.«