Netop som Henrik Knudsen står overfor at realisere sin 26 mio. kr. dyre livsdrøm forsøger Elvis Enterprises at spænde ben. Gracelands jurister er gået i krig med Knudsen. De vil stoppe hans Graceland Randers.

- Jeg er både overrasket, rystet og en lille smule skuffet, siger Henrik Knudsen, som lige nu - af alle steder - befinder sig i Memphis, Tennessee, hvor Graceland ligger på Elvis Presley Blvd 3765.

Han er guide for en flok danske turister, som bl.a. skal besøge Kongens gamle domicil, som han beboede fra 1957 til sin død i 1977. Blandt andet for at fejre Elvis' 71 års fødselsdag lørdag. Knudsen har ledet den danske Elvis fanklub siden 1990.

Juristerne fra Elvis Enterprises, som varetager Graceland for eneejeren Lisa Marie Presley, gør indsigelse mod Knudsens brug af navnet Graceland Randers. Han har planlagt at åbne sit personlige Graceland i Randers til april. Byggeriet har kostet 26 mio. Det er næsten færdigt. Lige nu ligger sagen via Knudsens danske jurist i Patent- og varemærkestyrelsen.

-  Jeg har arbejdet for det her projekt i årevis, stablet millioner af kr. på benene. De har haft haft fem år til at komme med deres indsigelse - og så¨sker det nu, kort før jeg åbner Graceland Randers. Det kommer på et tidspunkt, hvor diverse internationale medier har skrevet om mit projekt. Jeg gætter på, at det har tændt dem i The Elvis Enterprises, siger Henrik Knudsen.

- Jeg troede, at jeg havde gjort alt det rigtige. Rådført mig med eksperter, der sagde, at det var rigeligt med en registrering i Danmark. Det værste er, at det nu kommer til at fremstå amatøragtigt projekt. Det er det langt fra. Vi har brugt enormt meget tid på det og har lavet et dybt professionelt projekt. Det er jo for pokker ment som en kærlighedserklæring, siger Henrik Knudsen til bt.dk.

- Ja, jeg er meget, meget ked af det. Jeg har jo mødt Lisa Marie og Priscilla (hhv. Elvis datter og kone, red.) flere gange. De har haft muligheden for at nævne det ved vores personlige møder, siger Knudsen.

Men Henrik Knudsen giver ikke op, trods den mægtige Elvis-klans forsøg på at stoppe ham. Når det kommer dertil, er han 'nothing but a hounddog'.

- Dels satser jeg da stærkt på, at de kommer til besindelse, når juristerne er færdige med at tale sammen. Dels åbner jeg Graceland Randers under alle omstændigheder. Uanset hvad der kommer ud af sagen, vil det altid være kendt som Graceland Randers i folkemunde, siger Henrik Knudsen.