Det 74-årige musikikon Elton John er i gang med sin endegyldigt sidste verdensturné.

Men nu har han måttet udskyde en lang række europæiske koncerter i den såkaldte Farewell Yellow Brick Road-turné – omtrent to år frem i tiden.

Det oplyser det danske koncertbureau Live Nation Denmark, der står for Elton Johns to danske koncerter.

De videreformidler også en længere beklagelse fra den engelske rockstjerne – som han siden selv har delt på Instagram – hvori han fortæller, at det er »med stor sorg og et tungt hjerte«, at han må rykke alle sine koncerter i 2021 til omtrent to år frem i tiden til 2023.

»I slutningen af ​​min sommerferie faldt jeg akavet på en hård overflade og har siden haft store smerter og ubehag i min hofte. På trods af intensiv fysio- og specialistbehandling er smerten fortsat blevet værre og fører til stigende bevægelsesvanskeligheder,« begrunder musikeren.

Sådan her kan det snildt se ud, når det klaverspillende rockikon Elton John går på scenen. Her til Oscar-uddelingen i januar 2021 med nummeret "(I'm Gonna) Love Me Again" fra Rocketman.
Sådan her kan det snildt se ud, når det klaverspillende rockikon Elton John går på scenen. Her til Oscar-uddelingen i januar 2021 med nummeret "(I'm Gonna) Love Me Again" fra Rocketman. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Elton John skal derfor opereres, inden måneden er omme, og efterfølgende genoptrænes grundigt.

»Jeg kommer til at undergå et program med intensiv fysioterapi, der skal sikre fuldstændig restitution og tilbagevenden til fuld mobilitet uden smerter,« forklarer han og beklager over for de mange fans, der i forvejen har ventet længe på turneen, der ligeledes blev udskudt af coronapandemien sidste år.

»Jeg vil sørge for, at koncerterne bliver mere end ventetiden værd.«

Han fortæller desuden, at han stadig vil gennemføre velgørenhedskoncerten Global Citizen, der afholdes 25. september 2021, og herefter vil han så undergå hofteoperationen.

»Jeg vil ikke svigte en velgørende organisation. Med kun fem sange er det en meget anderledes fysisk opgave end kravene om at spille i næsten tre timer hver nat på turné og rejse natten over mellem lande,« forklarer Elton John.

Koncerten i københavnske Royal Arena er således blevet rykket fra tirsdag 28. september 2021 til knap to år frem i tiden, så den afholdes onsdag 5. juli 2023.

Har man købt billet til den udskudte koncert, vil ens billet i stedet gælde til den nye dato, og man vil snart blive kontaktet af TicketMaster, oplyser Live Nation Denmark.

Koncerten i Casa Arena i Horsens vil fortsat være samme dato, nemlig tirsdag 7. juni 2022. Her bliver billetsalget dog fremrykket til 2. november 2021.

Farewell Yellow Brick Road-touren bliver genoptaget til januar, hvor den begynder 19. januar 2022 i New Orleans og forløber indtil sommeren 2023.