Lyt til artiklen

Ellen Hillingsø tøvede ikke med at sige ja, da hendes kæreste gik på knæ for efterhånden mange år siden.

Men da brylluppet endelig skulle stå, udviklede det sig til en så ødelæggende konflikt, at parret endte med at droppe det hele.

»Det kunne faktisk ødelægge forholdet,« fortæller den 55-årige skuespiller i ugens udgave af 24syv-podcasten '112 for knuste hjerter'.

Hun har i dag børnene Anna og Thomas på 17 og 19 med marketingsdirektør Christoffer Castenskiold, som hun har været gift med siden 2000.

Men sådan var det altså ikke nødvendigvis endt, hvis ikke parret havde trukket i håndbremsen, da bryllupsforberedelserne voksede dem over hovedet dengang.

»Det blev bare større og større og havde mindre og mindre med os at gøre, og det skabte en kæmpe krise,« afslører Ellen Hillingsø, der blev overrasket over, hvor meget praktik, der er forbundet med at planlægge et bryllup, og hvor mange store beslutninger, som kan ende i skænderier.

Ikke mindst fordi, at man også skal tage hensyn til omverdenens ønsker og forventninger. Det oplevede hun selv med sine forældre, som var lidt for traditionsbundne til hendes smag.

»Og som sagde: 'Den onkel skal med', men jeg kender ikke den onkel, og jeg kender endnu mindre hans kone. Og så kan jeg jo ikke få mine veninder med – eller deres kærester med. Den kørte bare, og så blev vi enige om, at vi droppede det. Vi hakkede bremsen i,« fortæller Ellen Hillingsø i '112 for knuste hjerter'.

Ellen Hillingsø med sin mand, Christoffer Castenskiold, ved gallataffel i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018.
Ellen Hillingsø med sin mand, Christoffer Castenskiold, ved gallataffel i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Parret droppede derfor deres planer om et storstilet bryllup og blev hemmeligt gift. Deres forældre og brødre blev indviet i planerne. Men de blev ikke inviteret med.

»Så ham og jeg tog af sted alene og giftede os i et yndigt kapel på Valdemars Slot. Ingen var med – kun os to,« siger Ellen Hillingsø, der efter brylluppet indlogerede sig på en kro med ægtemanden i nogle dage.

»Så det blev vores bryllup. Det var bare en helt fantastisk beslutning,« siger hun.

I dag er parret fortsat godt gift. Men det betyder ikke, at de ikke har haft konflikter siden, fortæller skuespilleren og afslører, at de ofte skændes, så det brager.

Men det er kun en god ting, mener hun.

»For kan man overkomme en konflikt, så bliver man jo styrket, og det er jo så besynderligt, at vi er så bange for modstand, for modstanden former os og giver os karakter,« siger hun.