Lyt til artiklen

'Det er en trist dag', lyder det fredag aften fra den amerikanske talkshow-vært Ellen DeGeneres.

Hun var i perioden 1997 til 2000 kæreste med skuespiller Anne Heche, hvis hjerte fredag bliver holdt kunstigt i gang, efter at hun torsdag blev erklæret hjernedød, hvilket ifølge loven i Californien defineres som død.

Ellen DeGeneres skriver i en story på Instagram:

'Det er en trist dag. Jeg sender Annes børn, familie og venner al kærlighed'.

Anne Heche, der blev 53 år, har siden sidste fredag ligget i kunstig koma, efter at hun med kokain i blodet smadrede sin bil ind i et hus i Mar Vista-området i Los Angeles.

Ellen DeGeneres og Anne Heche da de var sammen i 1998.
Ellen DeGeneres og Anne Heche da de var sammen i 1998. Foto: HECTOR MATA
Vis mere

Selvom de første meldinger var positive, stod det hurtigt klart, at hendes tilstand var meget alvorlig, og efter at hun altså torsdag blev erklæret hjernedød, har lægerne udelukkende holdt hendes hjerte i gang for at kunne gemme hendes organer til donation, fortæller Anne Heches pårørende til CNN.

Anne Heche gjorde sig i 90'erne bemærket i film som 'Donnie Brasco', 'Volcano' og 'Six Days, Seven Nights'.

Det var i samme periode, at hun og Ellen DeGeneres være kærester - et forhold der endte i august 2000, hvorefter Anne Heche fandt sammen med en kameramand Coleman Lafooon, som hun fik en søn med i 2002.

Hun blev herefter mor for anden gang i 2009, da hun efter sin skilsmisse fra Coleman Lafoon fandt sammen med skuespiller James Tupper, som hun havde mødt under optagelserne af tv-serien 'Men in Trees'.