Lyt til artiklen

Skuespiller Elin Reimer er død i en alder af 94 år.

Hun sov stille ind i sit hjem i Virum lørdag eftermiddag.

Det oplyser familien til DR.

Elin Reimer nåede at medvirke i mange ting, men hun er nok mest kendt for sin rolle som kokkepigen Laura i 'Matador' og som den hidsige underbo fru Olsen i 'Krummerne', hvis lysekrone kommer i svingninger, når familien Krumborg hopper rundt ovenpå.

I løbet af sin karriere nåede Elin Reimer at være med i over 60 film, teaterforestillinger, tv-serier og revyer og den folkekære skuespiller blev blandt andet hædret med Ridderkorset i 1984 for sit arbejde.

Allerede som barn var Elin Reimer med i Politikens børneteater. Hun var også med i eventyrspil for børn i radioen. Da hun var 20 år, blev hun uddannet skuespiller ved De Frederiksbergske Teatres Elevskole.

I løbet af sit liv nåede hun at arbejde på Gladsaxe Teater, Folketeatret og Det Kongelige Teater.

Det store folkelige gennembrud kom i rollen som Laura i tv-serien 'Matador', og herefter fulgte en lang række roller i film, men også flere andre store serier som 'Huset på Christianshavn' og 'Alletiders Nisse'.

Flere vil også huske Elin Reimer for at have medvirket i DRs tv-satire 'Uha-uha' og fra tv-værten Poul Thomsens 'Hun og Hund' imellem.

Igennem årene blev hun tildelt Aarhus Teaterforenings Ærespris, Tagea Brandts Rejselegat, Bodil Ipsens Mindelegat.

Det sidste, som Elin Reimer medvirkede i, var tv-serien 'Lærkevej' tilbage i 2010.