Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Han var den største af dem alle.«

Sådan lyder det fra Jeanet Rosenkjær, der som stifter af mediet Realityportalen i mange år dækkede nu afdøde Sidney Lees færd i realitybranchen.

»Når jeg tænker tilbage, kan jeg ikke lade være med at sidde med et smil på læben, for han var nok en af de mest karismatiske og fantastiske realitypersonligheder, der har været,« tilføjer hun.

Sidney Lee, der blev 43 år, dukkede første gang op på dansk tv i efteråret 2007 i DR2-dokumentaren ‘Blod, sved og springskaller’ og Kanal 4-programmet ‘Hvad kvinder vil ha'’.

Sidney Lee.
Sidney Lee. Foto: Claus Bech
Vis mere

Han blev for alvor landskendt med programmer som ‘Dagens mand’ og ikke mindst ‘Singleliv’, og som en del af den første generation af realitystjerner, var han med til at sætte tonen for, hvordan en realitydeltager er i Danmark, lyder det fra kendiskultur-forsker Lene Bull Christiansen.

»For at være en succesfuld realitydeltager, skal man have en form for bevidsthed om formatet. Han var jo måske den mest professionelle reality-personlighed, vi har haft. Han var virkelig dygtig til det håndværk, det kræver at være reality-deltager,« forklarer hun og tilføjer:

»Han fik skabt en persona, som var både underholdende og genkendelig. Han var nærmest en kunstner udi at kunne lave ‘performance’.«

Lene Bull Christiansen mener ikke, at Sidney Lee som sådan har været decideret trendsættende for dansk reality-tv, hvor man ligeså meget kigger mod lande som USA, men – tilføjer hun:

Sidney Lee.
Sidney Lee. Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Vis mere

»Det er klart, at der er kommet nogle karakterer som Gustav Salinas efter ham, som lidt på samme måde har en bevidsthed om formatet og en personlighed, der skiller sig ud.«

Jeanet Rosenkjær mener, at Sidney Lee har været trendsættende på ét særligt punkt:

»Han kom med sin bandana og selvbruner og var ligeglad med, hvad folk tænkte. Når vi så ham i 'Singleliv', gjorde han jo ikke meget for at imponere sine dates, men gav dem bare en Cultshaker. Det var en form for befriende adfærd. Han gjorde lidt op med perfekthedskulturen.«

Hun tilføjer:

Sidney Lee.
Sidney Lee. Foto: Lars Rievers
Vis mere

»Det tror jeg har smittet rigtig meget af på resten af realitybranchen og dem, der er kommet efter – at man bare skal være sig selv.«

Jeanet Rosenkjær husker derudover Sidney Lee som en altid sød og pligtopfyldende fyr over for pressen.

»Vi havde tit kontakt til ham, og han stod altid trofast klar på den røde løber. Du kunne altid regne med Sidney Lee, og da Realityportalen fyldte fem år, dukkede han også op og var altid enormt rar og behagelig.«

Jeanet Rosenkjær har svært ved at vurdere, præcis hvor meget af den ‘ægte’ Sidney Lee man oplevede, men påpeger:

»Jeg tror, det er svært konstant at styre et skuespil på det plan, så jeg tror, at meget af det vi så, var ham selv, og så kan sagtens have skruet op engang imellem. Han var bestemt ikke dum men meget bevidst om sin karakter i medierne, og hvordan han fik omtale,« slår hun fast.

Jeanet Rosenkjær forklarer at, realitybranchen de senere år har oplevet et skifte, hvor nye yngre modeller er kommet til, hvilket kan være en af grundene til, at man på det sidste ikke har set Sidney Lee så meget på tv.

»Derudover var han jo også en af dem, der har deltaget i allermest reality-tv, så måske var han også mæt og havde brug for at trække sig – uden jeg kender årsagen,« tilføjer hun.

Det var mandag aften, at politiet bekræftede over for Ekstra Bladet, at Sidney er afgået ved døden kun 43 år gammel. De nærmere omstændigheder omkring dødsfaldet er endnu uvisse.

Lyt til 'Den, vi taler om: Sidney Lee' lige her

Andre læser også