Et forhold, der begynder som en affære, har trange kår, lyder det fra en parterapeut. Han mener generelt, at det er hårdt for kærligheden, hvis den begynder som utroskab.

Der gik et chok gennem kendis-Danmark torsdag eftermiddag, da nyheden om bruddet mellem popsangeren Burhan G og psykolog Sarah Zobel kom frem.

Parret offentliggjorde skilsmissen i to enslydende opslag på Instagram:

’Det er med sorg i hjertet, at meddele jer, at vi (Burhan og jeg) går hver til sit. Som mange ved, er det en forfærdelig beslutning, at skulle træffe. Både for os og ift børn. Vi har fået dejlige Dallas, som vi elsker overalt og altid vil være fælles om. Vi håber på ro og forståelse,' skrev de begge.

De to var stormende forelskede, da den dengang 39-årige Sarah Zobel i 2012 indledte et forhold til den otte år yngre sanger. På det tidspunkt var hun stadig gift med balletdanser Alexander Kølpin, som hun har to yngre børn med.

Endnu har ingen af parterne udtalt sig om årsagen til deres brud, men parterapeut Kasper T. Larsen vurderer, at det ofte er svært for et forhold, hvis det begynder som en hemmelig og forbudt affære.

»Hvis det starter skævt på den måde, er min erfaring, at sandsynligheden for, at det holder, ikke er særlig stor,« siger han og giver kun den type parforhold og ægteskab 10 procents chance for at holde på længere sigt.

»Det er min erfaring, at det generelt en rigtig dårlig måde at starte et forhold - uden at have afsluttet et andet helt. Det ender ofte med, at det ikke holder, eller at der opstår utroskab igen senere hen på en eller anden måde,« siger han og tilføjer, at det dog ikke nødvendigvis er den samme part, der var utro først, der vil være det igen.

Der har dog på nuværende tidspunkt ikke været noget fremme om, at en ny utroskab skulle være årsagen til det forliste ægteskab.

Ifølge parterapeuten er det heller ingen garanti for succes i ægteskabet, at forholdet bygger på en stormende forelskelse.

»Man kan sagtens blive stormende forelsket og være forelsket i meget lang tid. Men i princippet er det kun et forstadie til det rigtige parforhold, hvor andre ting som fortrolighed og venskab er vigtige. Og hvis man ikke får opbygget det, så kan det være svært, for så mangler der et fundament,« siger Kasper T. Larsen og tilføjer:

»Der er også nogle, der vågner op, hvis de har været stormende forelsket, og så pludselig finder ud af, at de ikke længere er stormende forelsket.«

Parterapeuten understreger, at han kun kender til det kendte pars skilsmisse gennem medierne, men han peger på, at også aldersforskellen kan have spillet ind.

»31 og 39 er to skelsættende aldre. Hun har allerede været gift og havde børn og havde måske været sat og haft en del erfaring. For ham er det første gang at få børn. Hvad det har betydet for ham, det kan jeg ikke sige – ud over, at de har haft to forskellige udgangspunkter.«

Sarah Zobel var gift med Alexander Kølpin i 13 år, og sammen har de to børn. Med popsangeren har hun sønnen Dallas på to år.

Første skilsmisse var vanskelig

Både Zobel og Kølpin har flere gange fortalt om deres svære skilsmisse.

»Det er dybt egoistisk at splitte en familie ad. Men jeg tror, at man nogle gange møder et menneske, man skal møde på et givent tidspunkt, kald det skæbne, eller hvad du vil. Det kan godt være, han eller hun kommer ind i ens liv på en lidt uheldig måde, men du er nødt til at have tillid til skæbnen. Vi vil gerne kontrollere alting, men nogle gange kaster livet brikkerne op i luften, når vi synes, vi har allermest kontrol over det. Vi kan ikke kontrollere alting,« sagde Sarah Zobel til BT i 2016.

Også for Alexander Kølpin var skilsmissen en meget vanskelig tid. Balletdanseren fik et nervesammenbrud, da han fik at vide, at hans hustru havde haft en affære. Det fortalte han til Berlingske i 2015:

»Det sociale var det værste. Jeg kunne ikke holde ud at være sammen med andre mennesker. Jeg brugte al min energi på at holde sammen på mine børn og mig selv. Jeg har aldrig været så ked af det«, fortalte Kølpin til Berlingske i 2015. Han har dog efterfølgende atter fundet kærligheden med Otilia van Pold.

Trods den svære tid fortæller Alexander Kølpin til BT, at han i dag har en ’god dialog’ med Sarah Zobel, og at han er ked af at høre, at hun er gået fra Burhan G.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, når man som familie bryder. Det er jeg ked af at høre. Det er selvfølgelig altid trist,« siger han.

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Sarah Zobel.