Uanset om popstjernen Medina bliver dømt efter den tiltale om spiritus- og narkotikakørsel, hun har hængende over sig, kommer det formentlig ikke til at få videre konsekvenser for hendes omdømme, karriere og forholdet til de mange fans.

Det vurderer kommunikationsekspert Reinholdt Schultz, der er administrerende direktør og partner i kommunikationsbureauet Mannov.

Ifølge ekspertens vurdering af hendes situation, betyder Medinas status som popstjerne, at hun ikke bliver målt og vejet på samme måde som eksempelvis Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt, der i februar indrømmede kokain-kørsel.

»For det første er sagen ikke afgjort, men jeg vil sige, at sagen er mere tragisk for Medina end for hendes omdømme. Det er et større problem for hende personligt, at hun tilsyneladende har indtaget kokain, end at det bliver kendt i offentligheden. Det skal forstås på den måde, at der er nogle forventninger om, at pop- og rockstjerner lever et lidt anderledes og hårdere liv end os andre. Så i forhold til offentlig opinion og hendes karriere bør tiltalen ikke blive et stort problem,« siger han og fortsætter:

»Igennem verdenshistorien har vi oplevet så mange pop- og rockstjerner, der har erkendt misbrug af den slags, så hvis det bliver håndteret fornuftigt fra Medinas side, så bliver det en parentes i hendes karriere.«

Mens Jakob Engel-Schmidt på grund af sin narkokørsel måtte stoppe som underdirektør på handelsskolen ‘Niels Brock,’ blev droppet som paneldeltager i tv-programmet ‘News og Co.’ på TV 2, fik sparket fra sin opstillingskreds, Lyngby-Taarbæk-kredsen og fik at vide fra Venstres gruppeformand, Søren Gade, at han ville få ‘meget svært’ ved ‘at komme tilbage til en hverdag på Christiansborg,’ får Medina en betydelig mindre hård medfart fra hendes samarbejdspartnere.

Den 35-årige danske sangerinde har sammen med Folkekirkens Nødhjælp oprettet organisationen 'Mevation,’ men engagementschef i Folkekirkens Nødhjælp, Kenneth Kamp Butzbach, var onsdag meget balanceret, da han kommenterede tiltalen mod Medina.

»Vi har ingen kommentar, før der er blevet fældet en dom,« lød det.

Reinholdt Schultz roser det korte svar fra nødhjælpsorganisationen.

»Responsen fra Folkekirkens Nødhjælp er god. Man venter på dommen, og det er enormt klædeligt, fordi man viser, at man respekterer retssystemet. Samtidig køber man sig tid til at få facts på bordet og tage en moden beslutning,« siger han og vurderer, at tiltalen ikke behøver at komme på tværs af Medinas fortsatte samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Kokain skygger ikke for nødhjælp

»Selvom man en enkelt gang, hvis det viser sig at retten finder det bevist, har indtaget et stof, betyder det jo ikke, at man ikke kan bidrage til nødlidende børn, så længe at overtrædelsen ikke skygger for det arbejde. I en NGO vil man altid kigge på, hvilken lovovertrædelse, der måtte være tale om og, om det er noget, der har relation til det organisationen arbejder med.«

Ifølge Reinholdt Schultz er der en klar årsag til, at Jakob Engel-Schmidt modtog mere kritik end Medina.

»Det politiske system er mere hysterisk på den måde, at alt kan blive til en sag. Hvis man i det system har den mindste anelse om, at en sag kan betyde noget for antallet af stemmer fra vælgerne, så slår man hånden af folk. Det er virkeligt brutalt.«

Medina, der for nyligt skiftede navn til Frederikke Hansen, er ifølge anklageskriftet taget med en promille over de tilladte 0,5 på Nordre Strandvej i den nordsjællandske by Hornbæk 29. juli sidste år klokken 4.46 om morgenen. Ifølge tiltalen viste politiets måling, at Medina også var påvirket af kokain over bagatelgrænsen.