Prins Nikolai startede for nylig på CBS, hvor han har valgt linien med det mundrette navn Business Administration and Service Management.

Sideløbende er han fortsat model, og en særdeles populær en af slagsen.

Efterspørgslen efter den 20-årige prins tvinger ham til at flyve rundt til modeshows i hele verden, og for nylig har han således været på catwalks i både Shanghai og Milano, skriver Her & Nu.

Tirsdag 17. september var han i Kina, og søndag 22. september var han i Italien, men den store rejseaktivitet, når han lige er startet på sin videregående uddannelse, er et problem, mener kongehuseksperten Søren Jakobsen.

Tirsdag 17. september var prins Nikolai (forrest) på catwalken i Shanghai for danske Jack & Jones. (Foto: Scanpix)
Tirsdag 17. september var prins Nikolai (forrest) på catwalken i Shanghai for danske Jack & Jones. (Foto: Scanpix)
Vis mere

»Jeg fortår godt, at han er betaget af interessen for sin person. Men han er nødt til at tænke langsigtet og overveje, om det er de rigtige, gode råd, han får fra sin mor,« siger eksperten om grevinde Alexandra.

»For hans uddannelsesforløb er langt vigtigere end modeshows. Han er kun interresant i modeverdenen i en kort periode, men hans uddannelse vil hjælpe ham hele livet,« siger Søren Jakobsen.

Han mener, at grevinde Alexandra støtter sin søn i modelarbejdet, fordi hun selv er interesseret i den verden.

»Jeg ved ikke, om hun direkte opfordrer ham til det. Men på en eller anden måde nyder hun godt af, at der er stor interesse om Nikolai og hans udseende. Det er noget, hun selv spiller på som foredragsholder og forfatter, og hendes virksomhed har nærmest karakter af et modeshow,« siger Søren Jakobsen.

Søndag 22. september var prins Nikolai taget til Milano, hvor han reklamerede for det sydkoreanske tøjmærke Fila. (Foto: Scanpix)
Søndag 22. september var prins Nikolai taget til Milano, hvor han reklamerede for det sydkoreanske tøjmærke Fila. (Foto: Scanpix)
Vis mere

Grevinde har for nyligt frasagt sig sin apanage, og vil i stedet ernære sig som blandt andet foredragsholder, hvor hun fortæller om sit eget liv som prinsesse og senere grevinde på de bonede gulve.

Her er hendes rolle som stilikon og modeforbillede unægteligt en tiltrækningskraft hos publikum, men prins Nikolai skal ikke prøve at udfylde morens modesko, mener Søren Jakobsen.

»Man har ikke en lang karriere som model, så det er vigtigt for ham at drosle det ned. Det er kun Helena Christensen, som har bevaret sin status som supermodel i flere årtier. Det er er ikke sket for nogen mænd, og det vil heller ikke ske for prins Nikolai,« spår han.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra grevinde Alexandra til denne artikel.