Flere kvindelige røster har kritiseret skuespilleren Matt Damon, efter han udtalte sig om #MeToo-bevægelsen i et interview. Nu melder hans ekskæreste Minnie Driver sig i koret.

Den 47-årige stjerneskuespiller fortalte for nylig i et interview med ABC News, at han ikke synes, man kan skære alle seksuelle, grænseoverskridende handlinger over én kam og give det hashtagget #MeToo, som kvinder over hele kloden har gjort de seneste måneder for at sætte fokus på de seksuelle overgreb eller tilnærmelser, som kvinder oplever mod deres vilje.

»Jeg mener, der er et helt spektrum af handlinger, ikke? Og vi bliver nødt til at finde ud af - du ved, der er en forskel på, du ved, at klappe nogen i numsen og så at voldtage eller forgribe sig på et barn,« fortalte Matt Damon til ABC News og tilføjede:

»Begge de handlinger skal konfronteres og elimineres uden at rejse spørgsmål, men de skal ikke blandes sammen, vel?«

'Good Will Hunting'-stjernen fortæller desuden, at sagen med Louis CK har lært ham, at mænd der udsættes for beskyldninger blot skal benægte. For 'hvis du tager ansvar for det, du har gjort, så vil dit liv blive ødelagt.'

De sociale medier tog ikke pænt imod Matt Damons udtalelser. Og senest har også skuespillerens ekskæreste Minnie Driver, som han spillede over for i 'Good Will Hunting' i 1997 og derefter datede i et år, kommenteret interviewet. På Twitter skriver den 47-årige britiske skuespillerinde: 'Du godeste Gud, SERIØST?'

Minnie Driver og Matt Damon i 'Good Will Hunting' fra 1997.
Minnie Driver og Matt Damon i 'Good Will Hunting' fra 1997.
Vis mere

'Det er interessant, hvordan mænd, med alle deres meninger om kvinders differentiering mellem seksuelt misbrug, overgreb og voldtægt, udstiller sig selv som totalt tonedøve og, som et resultat deraf, som en systematisk del af problemet,' skriver hun og tilføjer kækt, at hun med 'interessant', mener 'langt fra overraskende'.

Der er dog også følgere, der stiller sig kritiske over for hendes tweet og beder hende genlæse interviewet for at forstå, hvad Matt Damon virkelig mener. Til det svarer hun:

'Du må ikke rangordne overgreb. Og du må ikke fortælle kvinder, at bare fordi en mand kun har vist dem sin penis, så er hendes smerte ikke lige så stor som hos en kvinde, der er blevet voldtaget.'

Minnie Driver.
Minnie Driver.
Vis mere

Skuespilleren Alyssa Milano var hende, der satte gang i kampagnen, da hun hashtaggede en personlig grænseoverskridende hændelse med #MeToo tidligere på året. Også hun har kommenteret Matt Damons udtalelse:

'Vi bliver ikke oprørte, fordi nogen tager os på røven på et foto (formentlig en reference til Taylor Swift, som vandt en retssag mod en radiovært, som havde taget hende på bagdelen, da hun stillede op til et foto med ham, red.). Vi er oprørte, fordi vi lærer at tænke, at det er normalt. Vi er oprørte, fordi vi bliver 'gaslighted' (manipuleret til at tro, at den anden part har ret, red.). Vi bliver oprøte, fordi vi er blevet tysset på så længe,' skriver Alyssa Milano på Twitter.

'Der er forskellige former for kræft. Nogle er nemmere at kurere end andre. Men det er stadig kræft,' tilføjer hun perspektiverende.