Hun havde verden for sine fødder i slutningen af 1990erne og starten af 00erne.

Siden er det gået alvorligt nedad bakke for den tidligere barnestjerne Amanda Bynes. Nu er den gal igen.

Efter at have kæmpet med et voldsomt stofmisbrug og psykiske problemer fik Amanda Bynes ellers for et år siden ophævet sit værgemål efter ni år, fordi hun havde fået det bedre.

Men mandag fik 36-årige Bynes det så dårligt, at hun lod sig indlægge på en psykiatrisk afdeling i Los Angeles. Det skriver NBC News.

Sådan så Amanda Bynes ud i 2008.
Sådan så Amanda Bynes ud i 2008. Foto: Michael Germana/Star Max/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Hun har ikke været i kontakt med sin familie i et godt stykke tid,« udtaler en kilde tæt på Bynes til det amerikanske medie.

Amanda Bynes gjorde kometkarriere i Hollywood, men trak sig pludselig tilbage i 2010 – for tre år senere at komme tilbage i rampelyset af triste årsager.

Hun startede sin skuespillerkarriere allerede som syvårig og fik sit store gennembrud i Nickelodeon-serierne 'All That' og 'The Amanda Show' i slutningen af 1990erne, hvorefter hun medvirkede i en række 'romcoms' som 'She's the Man', 'Hairspray' og senest 'Easy A' fra 2010.

Samme år overraskede Amanda Bynes ved at annoncere, at hun stoppede sin skuespillerkarriere – som 24-årig.

Det var dog ikke en hemmelighed, at hun kæmpede med misbrugsproblemer, men karrierestoppet satte ikke en stopper for Bynes' deroute. Tværtimod.

I 2013 kulminerede hendes psykiske problemer, da hun blandt andet satte ild til naboens indkørsel og hældte benzin ud over sin hund.

Det blev til en indlæggelse på psykiatrisk afdeling og et værgemål, som blev styret af hendes mor, Lynne Bynes, indtil det blev ophævet i marts 2022.

Nu er hun igen indlagt på psykiatrisk afdeling. I første omgang i 72 timer.

Herunder kan du se det seneste billede, Amanda Bynes har lagt op på sin Instagram-profil. Det er fra september 2020.

Adskillige brugere har reageret på nyheden om indlæggelsen ved at ønske hende god bedring og skrive, at de 'beder til', at Bynes får det bedre.