Grevinde Alexandra stopper som protektor for DRs Pigekor.
Grevinde Alexandra stopper som protektor for DRs Pigekor. Foto: Claus Fisker

Efter 19 års virke er det slut for grevinde Alexandra som protektor for DRs pigekor. Det skriver HER & NU.

- Grevinden og pigekoret har haft et rigtig dejligt og fint samarbejde. Og pigerne har været rigtig glade for hendes protektion og omsorg, men en protektion er ikke en livstidsaftale, og vi er blevet enige om at gå nye veje, siger DRs ensemblechef, Kim Bohr, til bt.dk

Grevinde Alexandra har haft koret tæt inde på livet. Blandt andet stod de for en del af underholdningen ved hendes bryllup med Martin Jørgensen tilbage i 2007, ligesom hun har fulgt dem rundt på utallige rejser, blandt andet en turné i Kina.

I forbindelse med DRs dokumentar "Pigeliv" udtrykte grevinden sin stolthed og beundring over pigerne i koret.

Se også billederne: Tillykke! Grevinde Alexandra fylder 50

- Det er 40-50 fantastiske piger at arbejde sammen med, som hver har noget individuelt at byde på. Jeg tager hatten af for, at de dygtige piger kan finde tid til også at presse andet ind i deres hektiske liv, sagde grevinden i forbindelse med dokumentaren, der blev sendt i 2008.

Som BT tidligere har beskrevet, har grevinde Alexandras virke vakt furore blandt danskerne. I en undersøgelse, som TNS Gallup lavede for BT, gjorde 65 pct. af danskerne det klart, at de ikke ønskede at grevinden skulle modtage de 2,1 millioner, hun årligt får i de såkaldte årpenge.


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.