Dronning Margrethe taler åbent om forholdet mellem kongehuset og Livgarden i et nyt tv-program.

Når Kanal 5 første gang sender det nye program 'Den Kongelige Livgarde', bliver det med en royal repræsentant.

Der er tale om dronning Margrethe, der medvirker og udtaler sig om sit forhold til den traditionsrige garde og deres korpsånd. Det skriver Discovery Networks i en pressemeddelelse.

»De skal kunne nogle ting, som andre soldater ikke behøver at lære. De har ikke meget tid til det, og de skal samtidig nå de soldatermæssige færdigheder, for ellers er der jo ingen mening i det,« siger dronning Margrethe.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe.
Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Foto: Henning Bagger
Vis mere

I ‘Den Kongelige Livgarde’ får seerne et indblik i en verden af hård disciplin, gamle traditioner og fællesskab. Og hvis man vil være rekrut i Livgarden, er det en verden, man må indfinde sig med.

Det er også en holdning, dronningen deler, for som hun selv udtaler i programmet, så varetager Livgarden en vigtig rolle og står ikke bare til pynt.

Samtidig har dronningen stor tiltro til, at de unge gardere kan varetage opgaven.

Dronningen kender nemlig udmærket til, hvad unge gardere er i stand til, og det kommenterer hun også på med en munter kommentar.

Livgarden iført de klassiske bjørneskindshuer. Foto: Discovery Networks Danmark / Krestine Havemann
Livgarden iført de klassiske bjørneskindshuer. Foto: Discovery Networks Danmark / Krestine Havemann
Vis mere

»Du kan dobbelt så meget, som du selv tror, og 10 gange så meget, som din mor tror,« siger dronningen i programmet.

I programmet ‘Den Kongelige Livgarde’ kommer seerne tættere på den kongelige garde end nogensinde før. 'Den Kongelige Livegarde' følger et hold rekrutter, der skal igennem den otte måneder lange værnepligt i Livgarden, og om hvordan de transformeres fra drenge til mænd. Dette bliver programmets kerne, mens dronningen undervejs i afsnittene udtaler sig om Livgarden og dens rekrutter.

'Den Kongelige Livgarde' sendes i seks afsnit og får premiere søndag 9. september kl. 20 på Kanal 5. Dronningen er med i samtlige afsnit.