Efter 12 sæsoner er hammeren nu faldet for sidste gang for 40-årige Christian Degn.

Den populære DR-vært har i denne uge fået de allersidste Hammerslag-optagelser i kassen i Malaga, og efterfølgende blev det til en tårevædet afsked med kollegerne i den sydspanske badeby.

'Der faldt en tåre. Eller to. Vi grinte en masse. Og jeg havde en af de sjældne dage, hvor ordene flettede sig ind i følelserne og satte sig på tværs i halsen', skriver han i et Facebook-opslag torsdag.

Og der er flere grunde til den følelsesladede exit fra programmet, siger han til B.T.

»Det banale svar er, som de fleste har prøvet, at når man har haft et arbejde med gode kolleger - og i dette tilfælde også deltagere - som du får meget tæt ind på liv, så bliver du ked af det når det slutter. På samme måde, som folk gør, når de stopper på gymnasie og efterskole«, siger Christian Degn.

»Turene med hammerslag er intense, det er som et højskoleophold i en uge. Folk viser sider af sig selv, de ikke er vant til at vise. Normalt er de mega seje mæglere, men her deler de ud af bekymringer og usikkerhed,« siger han til B.T.

Holdet sagde onsdag farvel til Christian Degn med en middag i Malaga, hvor værtens stærke følelser om en smule bag på ham selv, og efterfølgende har fået ham til at tænke over sin reaktion.

»Jeg tror i virkeligheden, følelserne kommer, fordi jeg elsker livet. Og det med at sige 'slut' bringer en erkendelse af, hvor forgængeligt livet er. Alt er til låns - både jobbet på Hammerslag og livet selv,« lyder den reflekterede vurdering.

»Samtidig reagerede jeg på en taknemmelighed over at være så heldig at arbejde med så dejlige mennesker med et program, som jeg har elsket at lave til det sidste,« siger han.

Men der er ikke tid til at dvæle ved vemodigheden for den eftertragtede vært. Han kom hjem til Danmark torsdag aften, og allerede lørdag starter prøverne til hans nye primetime-program på TV 2, 'Hvem vil være millionær'.

»Ja, der er fuld hammer på. De første optagelser starter onsdag, og programmet får premiere midt i oktober,« siger Christian Degn.

Som vært på 'Hvem vil være millionær' følger han i fodsporene på Peter Kær, Jes Dorph-Petersen og senest Hans Pilgaard.