DR-værten Line Kirsten Nikolajsen var god til at fortælle sine forældre, at hun elskede dem, da hun var barn. Men i voksenlivet får hun aldrig rigtig sat ord på sin kærlighed, erkendte hun tirsdag morgen i 'Go' Morgen P3', hvor hun i øjeblikket vikarierer som vært sammen med Anders Hagen. Derfor ringede hun til sin far i direkte radio - og så fik tårerne frit løb.

»Det var lidt overvældende (at græde i direkte radio, red.). Det var ikke lige planen, da jeg stod op i morges, vil jeg sige. Men jeg er glad for, jeg fik det sagt,« siger Line Kirsten Nikolajsen, da B.T. taler med hende efter udsendelsen, hvor hun brød sammen for åben mikrofon.

Ideen om at ringe til far Ole opstod ganske spontant i radioen, men den 26-årige radiovært havde overvejet den følsomme samtale et stykke tid, fortalte hun i radioen.

'Jeg kom til at gå en rigtig lang tur med podcast i ørerne, og den podcast handler om at miste sin far. Lige pludselig, uden jeg tænkte over det, gik jeg og stortudede. Jeg gik og hulkede mig gennem Nørrebro. Det var først dér, det gik op for mig, som voksen, at min far ikke kommer til at være her for evigt. Det var en skrækkelig opdagelse for mig. Jeg ved det jo godt, men det var første gang, jeg kunne mærke det,' fortalte Line Kirsten Nikolajsen, der ville lade det være en opfordring til lytterne om at fortælle omgangskredsen, at man elsker dem, og som selv ville lægge for ved at skrive en sms til sin far.

'Vi kunne også ringe til ham?,' foreslog Anders Hagen. Og så fik Line Kirsten Nikolajsen et musiknummer til at forberede sig på opkaldet.

»Jeg blev helt svedig og helt nervøs. Det var nok mest omstændighederne; jeg ville ikke bringe ham i forlegenhed i radioen, men det handlede også om, at jeg var nervøs for at sige det,« siger hun til B.T.

»Da jeg var lille, var det meget naturligt, men på et tidspunkt blev man teenager og skulle vise, man var selvstændig, og så ville man ikke have knus mere, og man holdt op med at sige til sine forældre, at man elskede dem. Jeg er jo ikke i tvivl om, at han ved det, ligesom jeg også ved, han elsker mig - men man glemmer at få det sagt.«

Men tirsdag morgen fik hun det sagt. For pludselig var musiknummeret slut, og medværten Anders Hagen havde ringet op til Line Kirsten Nikolajsens far.

'Jeg lovede, jeg lige skulle ringe til dig og få sagt noget, som jeg er rigtig dårlig til at få sagt til dig, og som jeg får sagt alt for lidt til dig. Jeg vil bare fortælle dig, at jeg elsker dig rigtig meget, far,' fortalte radioværten, mens hendes stemme hurtigt blev mere og mere grødet.

'​Og jeg er virkelig glad for, at det er dig, der er min far. Og nu bliver jeg helt ked af det, helt rørt. For det siger jeg slet ikke nok til dig, og det er jeg rigtig ked af, men det gør jeg,' hulkede hun videre, mens hendes far grinede nervøst og forsikrede sin datter om, at han også elskede hende:

'Det skal du ikke være (ked af det, red.) Jeg elsker også dig, Line. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige ellers.'

Men Line Kirsten Nikolajsens far var ikke den eneste, der blev overvældet. For efter programmet blev radioværten selv overrasket over, hvor meget det spontane, følelsesladede indslag havde rørt lytterne.

»Vi fik sindssygt mange lytterhenvendelser fra folk, der var kommet i tanke om, at de aldrig får det sagt. Vi hørte også fra mange lyttere, der havde mistet deres forældre og aldrig havde fået det sagt, så de syntes, det var vigtigt, at der kom fokus på det,« siger Line Kirsten Nikolajsen, der derfor sammen med Anders Hagen vil sætte fokus på emnet resten af ugen og i 'Go' Morgen P3' tilbyde en lytterservice, så danskerne kan tage den svære snak i radioen.

Men hvordan havde far Ole så reageret på kærlighederklæringen?

»Jeg tror, han blev rigtig glad, selvom han blev overvældet. Jeg skrev til ham efterfølgende: 'Jeg håber, du forstod, at det altså ikke bare var en radio-gimmick, men at jeg mener det.' Det var slet ikke meningen, at det skulle blive til sådan en stor kærlighedserklæring,« siger Line Kirsten Nikolajsen.