Der bliver ikke meget at grine ad på DR2 næste år. Der skal skæres hårdt og brutalt i et af kanalens absolutte flagskibe, satire-programmerne.

- Vi havde ellers fået stillet i udsigt, at der skulle laves en tredje sæson af 'Krysters Kartel'.

Men nu har vi fået at vide, at DR2 lukker ned for satiren i 2011, og at der derfor ikke bliver en tredje sæson, siger Brian Lykke, der er en af stjernerne i en af DR2’s seneste satire-succeser, 'Krysters Kartel'.

DR2s kanalchef Arne Notkin havde i aftes ikke tid til at tale med B.T., men pr. sms bekræfter han, at der efter alt at dømme skal spares på satire-fronten i 2011, men han afviser, at satiren skal skæres helt væk næste år.

Ikke glade

- Det ser desværre ud til, at vi må reducere i satiren i 2011. Men det er ikke endeligt vedtaget. Det er ikke noget, vi er glade for, skriver Arne Notkin i en sms til B.T.

Brian Lykke er meget ked af, at der skal spares, så 'Krysters Kartel' ikke kan fortsætte på DR2 i 2011.

- DR 2 har været en legeplads for os. Og vi har været meget glade for det. På DR2 har man vist, at der sagtens kan laves satire på små budgetter. Ikke et ondt ord om stand-up, men nu er den genre kommet til at dominere. Og tænk på, hvilke talenter der er blevet udklækket på DR2. Simon Kvamm startede som journalist-praktikant på 'Banjos Likørstue', siger Brian Lykke.

Udover Simon Kvamm, som fik kæmpesucces med 'Drengene fra Angora', har satireprogrammerne på DR2 udklækket en perlerække af andre stjerner.

Linda P.s gennembrud

Det var her, Linda P. fik succes i »Piger på prøveløsladelse«, og det var her, Simon Juul blev opdaget i 'Banjos Likørstue'. Det var også på DR2, Casper Christensen stod bag et af dansk satires absolutte højdepunkter 'Casper og Mandrilaftalen'. Så det er en af dansk humors største talentfabrikker, DR-bosserne nu svinger sparekniven over.

Andre læser også