Robin Williams
Robin Williams Foto: ALESSIA PIERDOMENICO
Selv om Robin Williams ofte blev kaldt 'den sjovest mand i live', var hans liv uden for rampelyset langt fra altid noget at grine af.

Den folkekære komiker kæmpede nemlig med voldsomme indre dæmoner og et årelangt misbrug af især alkohol.

Mandag formiddag amerikansk tid blev filmstjernen fundet død i sit hjem i Californien. De foreløbige meldinger om dødsårsagen lyder på selvmord. En retsmediciner har ifølge The Telegraph udtalt, at skuespilleren døde af kvælning.

robin williams


PEOPLE-ROBINWILLIAMS/


Williams har flere gange åbent fortalt om sin afhængighed, og så sent som i juli var han indlagt på et behandlingshjem, hvor han endnu engang gennemgik en Minnesota-kur.

Dengang sagde hans talskvinde, Mara Buxbaum, ifølge Daily Mail, at Williams ikke var faldet i igen, men blot benyttede lejligheden til at 'finindstille' sit fokus på programmets 12 trin.

Det var dog klart for mange, at den store komiker bag det lumske smil og den megen latter kæmpede med gevaldige indre dæmoner. Og han har flere gange selv fortalt om sin afhængighed af alkohol.

Se det sidste billede af Robin Williams: Sådan fejrede han sin fødselsdag

0

Allerede i 1982, da hans nære ven John Belushi døde af en overdosis, tog Williams sit liv op til revision og lagde sin livsstil om.

- Om det var et wake-up call? Oh yeah, en stor en af slagsen, har han senere fortalt om vennens død.

Det lykkedes Williams at holde sig fra flasken i mere end 20 år, men senere faldt han i igen flere gange og søgte behandling.

Sidste år beskrev han et af sine tilbagefald i et interview med Parade Magazine.

Se også: Rørende billede går verden rundt: Robin Williams sidste hyldest til sin datter

- En dag gik jeg ind i en butik og så en lille flaske Jack Daniel's. Og så var stemmen der. Jeg kalder den den dybe magt. Og den sagde: Hey. Bare en tår. Bare en. Jeg drak den, og der var den, det der korte øjeblik: Oh. Jeg har det godt. Men det eskalerede hurtigt. I løbet af en uge købte jeg så mange flasker, at jeg lød som et klokkespil, når jeg gik på gaden. Jeg vidste, at det var rigtig skidt. Der var en Thanksgiving, hvor jeg var så fuld, at de blev nødt til at bære mig ovenpå, fortalte han dengang.

I forbindelse med hans død, at Buxbaum udsendt et statement, hvor hun understreger, at skuespilleren har kæmpet med voldsomme depressioner de seneste måneder.

- Rob gik bort i morges. Han har kæmpet med depressioner på det seneste. Dette er et tragisk og pludseligt tab. Familien beder om, at omverdenen respekterer deres privatliv og den sorg, de går gennem den næste meget svære tid.

Her er film-scenerne, vi aldrig glemmer:

 


Er du på mobilen, så se dem her.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.