I øjeblikket er Ditte Okmans liv kaotisk.

For en uge siden lukkede hendes elskede arbejdsplads gennem otte år, da Radio24Syv tabte udbuddet om en DAB-kanal. Allerede fredag bevæger hun sig ind på ukendt grund, når hun starter i sit nye job på B.T., som fremover vil videreføre radioprogrammet 'Det vi taler om' live hver fredag kl. 14.

Hun styrter rundt mellem interviews og oplæsninger i forbindelse med sin nye bog '#tyndogrig - det, jeg taler om', og har først for nylig fundet en rolig base at komme hjem til.

For radioværten står også midt i en skilsmisse, og aftenen inden dette interview flyttede hun endeligt ind i sin nye lejlighed, som er fundet med venners hjælp.

»Verdens fedeste! Total nyistandsat i Indre by med hvælvede vinduer,« siger Ditte Okman, som forsikrer, at hun har det godt. Trods alt.

Skilsmissen er så ny, at den ikke er nævnt med et ord i hendes nye bog. Her skriver hun tværtimod om andres åndssvage grunde til at blive skilt, og at hun og manden Mark i hvert fald ikke kommer til at vælge den løsning.

Indtil hun i september kunne fortælle på Instagram, at det havde de gjort.

Ditte Okman er i sådan en slags situation, man i en artikel ofte ville kalde 'sit livs krise'.

Radiovært og forfatter Ditte Okman.
Radiovært og forfatter Ditte Okman. Foto: Oscar Scott Carl
Vis mere

Men det er det slet ikke. For efter et intenst forløb med uvished om Radio24Syvs fremtid er hun lettet over, at hendes hjertebarn, sladdermagasinet 'Det vi taler om', ikke ryger med i faldet, men fortsætter fuldstændigt uændret - bare på en anden platform. Der er kommet ro på.

»Jeg har været lidt nervøs for, at vi (hun og hendes panel i programmet, red.) blev splittet til atomer, men alle er med fremover. De er jo nærmest blevet min anden familie. Flere af dem har hjulpet mig med at flytte, samle IKEA-møbler og banke op på væggene. Min dysfunktionelle familie,« siger Ditte Okman grinende om panelet, som i det første program på bt.dk vil bestå af Anna Thygesen, Jacob Heinel Jensen, Jakob Steen Olsen og Søs Marie Serup

Sit livs krise havde hun til gengæld i april 2017, da hendes bror blev fundet død i sit eget hjem. I dag er hun stadig i tvivl om, hvad der skete. Men Kim havde en rift på pulsåren, fik hun at vide.

'Og der stod (i obduktionsrapporten, red.), at han havde et stort hjerte. Det vidste jeg,' skriver Ditte Okman i sin bog.

Den pludselige død slog Ditte Okman fuldstændigt ud, og midt i sorgen opstod det hashtag, der siden blev titlen på hendes bog.

»#TyndOgRig opfandt jeg som en ironisk kommentar til, hvor ad helvedes til, jeg havde det. Jeg lagde et billede på Instagram, hvor jeg sidder på en yacht i Portugal og drikker champagne og ser brun og slank ud. Men det hele var så forlorent. For jeg havde det bare ad røvens til,« siger Ditte Okman, der kun husker ferien i glimt.

En udsigt. At hun puttede sin datter. Båden. Ellers var det '14 dage, der blev skyllet ud i lokummet'.

»Jeg har aldrig haft det værre, men set bedre ud,« siger hun, inden snakken falder på den igangværende skilsmisse.

»Lige nu kan jeg heller ikke rigtig mærke noget,« siger hun og griner.

»Ej, men lige nu handler det om at slukke brande. At få enderne til at mødes.«

»Hele processen med radioen har været ekstremt udmattende. Da den lukkede, var det en kæmpe sorg. Ens arbejde skulle afvikles, men vi er også ved at afvikle eller omstrukturere vores familie. Der er nogle børn, der skal tages hensyn til. Jeg skulle købe ny lejlighed og alt sådan noget praktisk lort med NemId, bankrådgivere og advokater. Jeg tror hele tiden, at fra næste uge er der ro på, men så sker der jo bare noget andet. Måske er jeg bare sådan en, der aldrig har ro på.«

For Ditte Okman skal alt starte på ny. Hun ved ikke, hvordan man hænger lamper op. Og mere håndgribelige ting.

En bevæget Ditte Okman på Radio24Syvs sidste sendedag 31. oktober inden lukningen.
En bevæget Ditte Okman på Radio24Syvs sidste sendedag 31. oktober inden lukningen. Foto: Soren Bidstrup
Vis mere

»Jeg skulle lave min søns madkasse og tænkte: 'Fuck, hvad skal jeg pakke maden ind i?' Så måtte jeg ud og købe sølvpapir. Det var som om, alt bare var slettet.«

Hun ønsker ikke at gå i detaljer omkring skilsmissen. Og hun kan da godt se det ironiske i, at hun sladrer om andre kendisser i podcasten 'Det vi taler om' hver fredag, men ikke ønsker at udbasunere sine egne personlige forhold.

»Men det er jo heller ikke alle skilsmisser, der er relevante at tage med i 'Det vi taler om'. Ofte er der ikke noget odiøst i en skilsmisse,« siger hun.

Ditte Okmans eget liv som kendis - som en, man taler om - begyndte i 2010, da hun måtte trække sig fra jobbet som kommunikationskonsulent hos Venstre efter at have svinet en kioskmedarbejder på Christiansborg til og kaldt hende 'en fucked up medicineret psykisk syg dame' på Facebook

Facebook-opslaget forfølger hende stadig. Når hun siger noget, som 'folk synes er idiotisk', bliver den gamle episode brugt som skyts, fortæller hun.

»Det var egentlig, da jeg begyndte at omfavne det, 'Okay, jeg er hende den psyko, der fik fyret lort af på Facebook', så løste det sig stille og roligt. Så blev det ikke vigtigt,« siger Ditte Okman.

»Ja, så skrev jeg noget strengt om en dame på Facebook, men jeg læser næsten dagligt ting, der er lige så sindssyge - nogle gange værre. Det var jo også strengt skrevet, men jeg forstår faktisk ikke, hvorfor det er så interessant. Måske fordi, det var den første (shitstorm på Facebook, red.),« siger hun, inden hun henvender sig til B.T.s journalist.

»Måske kan du forklare mig, hvorfor du synes, det er så interssant, at det skal med i artiklen?« spørger hun.

Jeg nævner det, fordi jeg har en idé om, at uden den episode havde du ikke været, hvor du er i dag. Er det rigtigt?

»Ja, det tror jeg faktisk. Eller både og. For så var det sgu nok noget andet, der havde gjort, at jeg endte på Radio24Syv. Jeg tror, jeg havde lavet noget andet lort. Man ender der, hvor man skal. Man er jo den, man er.«

Og det er Ditte Okman. Og ofte alt for meget af den, får hun at vide. Ikke af sine nærmeste, men af folk, hun ikke kender.

Hun skal skrue ned. For bandeord, for attituden, for sit forsøg på at være sjov. For sig selv.

'Det, vi taler om', med Ditte Okman som vært, har huseret på Radio24Syv siden 2013. Fremover kan det høres på bt.dk.
'Det, vi taler om', med Ditte Okman som vært, har huseret på Radio24Syv siden 2013. Fremover kan det høres på bt.dk.
Vis mere

»Når jeg kigger tilbage på min opvækst, har jeg ikke altid været god til at konsekvensberegne. I folkeskolen fik jeg sagt nogle ting, inden jeg fik tænkt mig om. Ofte fandt jeg først ud af bagefter, at den slags spørgsmål må man ikke stille.«

I dag er hendes umiddelbarhed hendes force. Og hun blev enormt smigret, da hun for nylig var ude på et bibliotek for at læse op af sin bog.

»Der var spørgerunde bagefter, hvor en af tilhørerne sagde: 'Ja, jeg er mellemleder i det offentlige', og så sad vi selvfølgelig allesammen og grinede ad det, og så sagde hun: 'Og jeg har sådan en 'Ditte Okman' inden i mig, der bare har lyst til at komme ud'. Fucking eksplodere en gang imellem i stedet for at holde på sig selv. Det bliver man virkelig skør af,« siger podcastværten, der prøver at give sine erfaringer videre til sine børn, Betty på fire og Lloyd på seks.

»De skal ikke gøre andre glade. Hvis man laver om på sig selv for at gøre én glad, er der jo en anden, der ikke er glad længere. Du kommer aldrig til at gøre alle glade, så du kan lige så godt lade være med at prøve.«