I dag genkender de fleste danskere Ditte Julie Jensen som den smilende kagedronning bedst kendt fra 'Den store bagedyst'.

Men vejen dertil har ikke været nem for Ditte Julie Jensen, som måtte igennem mange år i et job, hun ikke elskede, og en ensom barsel, før hun besluttede at springe ud som selvstændig.

Det fortæller hun i podcasten 'Fuld af fordomme', som er lavet af Christina Rievers.

Inden 33-årige Ditte Julie Jensen deltog i det populære bageprogram, arbejdede hun som advokatsekretær i næsten 11 år. I dag forstår hun ikke, hvorfor hun valgte den vej, for hverken jobbet eller uddannelsen var noget for hende.

Ditte Julie på den røde løber
Ditte Julie på den røde løber Foto: Byrd / Kasper Løjtved
Vis mere

»Det var to år i helvede (på uddannelsen, red.). Jeg græd hver evig eneste dag.«

Herefter fik hun job hos Danmarks største advokatkontor og sad med konkursboer, hvor nogle af danmarkshistoriens største sager landede på hendes skrivebord – såsom Stein Bagger-sagen og Amagerbankens konkurs.

Men jobbet gjorde hende aldrig rigtig glad.

Det blev hun til gengæld, da hun blev mor til datteren Karla, der i dag er syv år, og som hun har med eksmanden Marck Topgaard.

Ditte Julie Jensen havde dog en ide om, at babyen ville sove en masse, og at de kunne foretage sig en masse sammen, men her blev hun ramt af en virkelighed, hvor hendes datter havde svært ved at sove, og hun aldrig følte, at hun fik ro.

Men så fandt hun pludselig et frirum:

»I en toværelseslejlighed blev mit frirum køkkenet, når min eksmand kom hjem fra arbejdet. Så løb jeg ud i køkkenet og begyndte at bage,« fortæller hun.

Da hun vendte tilbage til arbejdet, havde hun kage med til sine kollegaer, som roste hendes evner i køkkenet – og så foreslog de, at hun meldte sig til 'Den store bagedyst'.

Men på trods af tøven lykkedes det alligevel kollegaerne at overtale Ditte Julie Jensen, som nåede hele vejen til semifinalen i 2015-sæsonen.

Programmet efterlod hende dog ikke med drømme om en kagekarriere, for en nyfødt søn og huskøb tog al hendes tid. Men hun var stadig ikke glad.

Ditte Julie Jensen indså hurtigt, at barsel var 'røvsygt', og at hun følte sig ensom.

Hun vendte derfor tilbage til bagningen for at se, hvor hun kunne drive det hen.

Da sønnen Albert var tre uger gammel, gik hendes mor med Albert i en klapvogn på Frederiksberg Allé, og Ditte Julie Jensen stod selv i et studie og skød billeder til sin første solobog, 'Tid til kage', fortæller hun i podcasten.

Derfra er det bare gået stejlt op ad bakke 'på den fede måde', fortæller Ditte Julie Jensen, som i dag er tv-kok og står bag bage- og stelserien By Ditte Julie.