Arvesølv: Dirch Passers søster går til modangreb for at slette den store komikers dårlige image.

Når Dirch Passers navn bliver nævnt, bliver det ofte ledsaget af historier om druk-eskapader og outreret opførsel. Men det er løgn, fortæller den folkekære skuespillers søster, Kirsten, til B.T..

Kirsten Passer har valgt at stå frem i anledning af, at der både er en spillefilm og en teaterforestilling på vej om hendes bror.

I foromtalen af teaterstykket 'Kjeld og Dirch', hvor Anders Matthesen og Jonathan Spang medvirker, hedder det, at publikum 'hvirvles med tilbage gennem Dirchs liv og hans partnerskab med Kjeld - et sus af byture og kvinder'.

I pressemeddelelsen for filmen 'Dirch' bliver filmen præsenteret som 'en tragisk historie om livet bag scenen, om rodløse, bekræftelsessyge mennesker, der forsøger at bekæmpe dæmonerne i kulissen, angsten, alkoholismen, ensomheden'.

Altid sober og glad

Men her sætter Kirsten Passer altså bremserne i.

- I dag bliver han ofte portrætteret som skørtejæger og drukkenbolt. Og det stemmer ikke overens med min opfattelse af ham, fortæller søsteren med henvisning til de mere dystre sider, som ofte følger med i portrætter af hele Danmarks Dirch.

- Han var altid sober i vores selskab og var næsten altid glad. Han viste altid utrolig megen klasse. Men i dag hersker der desværre en forskruet opfattelse af hans person, fortæller Kirsten Passer og understreger, at også flere skuespillere fra samme generation har været med til at tegne et negativt billede af komikeren.

- Det er ikke rigtigt. Mange af dem, der er stået frem, har slet ikke kendt ham. De gør det mere for at promovere sig selv, skulle man tro, siger Kirsten, der ikke har lyst til at sætte navne på.

- Jeg er modstander af, at man bringer hans private sider frem, fordi det netop tilhører det private. Derimod er hans kunstneriske bane interessant.

Vil du se teaterstykket og filmen, når de får premiere?

- Jeg vil nok lige læse anmeldelserne først og sætte mig ind i, hvad de handler om. Men jeg håber, det bliver godt. Det modsatte vil gøre mig meget ondt.