Foto: Torkil Adsersen

Ditte Ylva Olsen, 35, er den nye pige i den tunge tv-krimiserie-klasse som efterforsker Bendtsen i TV2s krimiserie ’Dicte’. Og en målbevidst dame. Hendes drøm om at blive skuespiller begyndte i gymnasiet, hvor hun havde fået hovedrollen i årets skolekomedie.

-Men rektor syntes, jeg havde for meget fravær, og bad dramalæreren forbyde mig at spille, og selv om min mor gik i forbøn for mig, så var han ikke til at rokke.

Så kunne det også være lige meget, og jeg meldte mig ud af 2. g i trods, fortæller Ditte Ylva Olsen, der fik sin studentereksamen nogle år senere.

Tæt på 1,4 million seere så med, da teater-skuespilleren fra Næstved havde sin debut som makker til vicekriminalkommissær Wagner, spillet af Lars Brygmann.

-Det har været overvældende og dejligt at få lov til at være med i så langt et forløb og arbejde med så dygtige kolleger, siger Ditte, der ud over at være efterforsker også spiller lesbisk.

Lesbisk research

-Jeg har researchet lidt på det ved at snakke med lesbiske piger, for at høre, om der var noget, jeg skulle vide, inden vi gik i gang. Men det var der ikke, bortset fra der er en forskel på, hvem man flirter med, og hvordan man vil se ud. Men man er jo ikke et andet menneske, fordi man er lesbisk, fortæller Ditte, der også samlede inspiration hos Aarhus Politis drabsafdeling.

- Jeg har fået rigtig meget respekt for politiet og alt det, de skal kunne og have af menneskekundskab i deres job som efterforskere, og det var også supersjovt at være med ude at køre patrulje med blåt blink et par gange.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.