Vejret er ikke bare noget, vi taler om. Sommervejret - eller manglende på samme - er simpelthen det mest sete tv-program i sidste uge og slår Chris Froome og Tour de France, Søren Ryge og Hans Pilgaard med længder.

DR1s 'Vores sommervejr' blev således set af 571.000 seere, og der var 50.000 seere ned til TV2-klassikeren 'Hvem vil være millionær' med Hans Pilgaard.

Vejret giver også Tour de France-transmissionerne baghjul. Mens DR1s 'Aftentouren', der sendes i bedste sendetid, kan samle 453.000 seere, er TV2s daglige eftermiddagstransmissioner nede på 371.000 seere. (kilde: TVGallup)

Men hvilken tv-vært synes du er den bedste til at præsentere vejret, hvem vil du helst være i stue med og hvilke tv-station giver de bedste vejrudsendelser? Det kan du være med til at stemme om her.

DR1

Jesper Theilgaard, 60 år

Uddannet flyvemeteorolog. Vejr-vært på Tv-avisen siden 1990 og kan fejre sølvbryllup med skærmen. Forfatter til 25 bøger. Gift og far til tre.

Michael Jarnvig, 61 år

Uddannet meteorolog og har været vejrvært i 27 år. Startede i 1988 på DR, gik til TV3 og siden TV2, men vendte tilbage til DR i 2013. Gift og far til tre.

Søren Jacobsen, 55 år

Uddannet meteorolog og ekspert i skyer. Ansat som vejrvært siden 2002. Forfatter til to bøger om vejret. Fraskilt, men i parforhold og far til to. Sejler i sin fritid. Trives i direkte udsendelser, senest fra solformørkelsen på Færøerne.

Anja Fonseca, 38 år

Er uddannet geolog. Ansat som vejrvært siden 2006. Bor i Hillerød og alenemor til en pige. Cykel-entusiast, der cykler på arbejde fra Hillerød til Amager. Har skrevet bogen ”I morgen stopper jeg” om at lide af bulimi, og åben om, at hun har fået konstateret sclerose.

Anders Bartoldy, 34 år

Er uddannet naturgeograf og gymnasielærer i Espergærde. Blev ansat på DR-vejret i 2010. Privat er Anders Bartoldy gift og familiefar til tvillinger.

Morten Lynge, 47 år

Er uddannet pilot. Ansat i 2013 og det nyeste ansigt på DR1´s Vores Vejr.  Gjorde brug af sin viden som pilot i forbindelse med flystyrtet i Alperne. Er gift og far til to og bor på Christianshavn.

TV2

Peter Tanev, 47 år

Er TV2´s vejr-veteran. Han har været tilknyttet TV2-vejret siden 1996. Han har en bachelorgrad i klimatologi, foredragsholder, passioneret fisker med eget fiskeprogram på TV2/Fri og  har cyklet til Paris for Team Rynkeby. Privat er han gift og far til to piger og bor i København.

Per Christiansen, 62 år

Er tidligere nyhedsvært på TV2. Startede på TV2 som chef for TV2 Vejret på Sprogø. Afløste Michael Jarnvig, da TV2 Vejret flyttede til bage til Odense og blev integreret i Nyhederne i 2013. Altid god for en joke. Bor i Aalborg med sin kæreste.

Sara Maria Mærkedal, 35 år

Vejrvært siden 2013. Tidligere model og populære vinder af ”Vild med dans” 2014 sammen med Silas Holst, Fraskilt og mor til to på fem og 2 år.

Anders Brandt, 46 år

Har læst meteorologi og er uddannet folkeskolelærer i 2000. Siden 2004 webredaktør på Vejret, tv2 og vært siden 2005. Foredragsholder og far til to og vild med at løbe. Har løbet 24 marathonløb og bl.a. løbet op af Tour de France-bjerget Alpe d`Huez for tre år siden.

Lone Seir, 42 år

Uddannet meteorolog. Var ansat på TV2 Vejret, men forlod jobbet i 2002 for at få emre tid til børn og familie. Vendte efter 11 år tilbage til TV2 efter at have arbejdet for DMI som meteorolog og kommunikation. Er gift og mor til to og bor i Århus

Andreas Nyholm, 32

Den yngste vejrvært på TV2. Uddannet flyvemeteorolog hos DMI. Bor med kæreste i København. Har siden han var 12 år vidst, at han ville være meteorolog, og  drillet med at ville være en ny Voldborg. Andreas er glad for sport.