Det kostede Anders Matthesen 2 mio. kr. at holde fri sidste år. Det nye regnskab fra den populære komikers private selskab Anders Matthesen Production Aps afslører, at overskuddet efter skat faldt fra 2,1 mio. kr i 2009 til et lille minus i 2010.

Det drastiske fald skyldes, at den populære komiker trak det meste af 2010 ud af kalenderen for at holde fri og være sammen med den dengang gravide kæreste og manager Camille Rosenberg.

- Jeg havde fri hele sidste år. For at skrive nye jokes og samle inspiration, siger Matthesen til bt.dk

- Bortset fra lidt løn på Nørrebro Teater, samt et firmajob eller to, så kommer 2011 nok til at være endnu et år uden den store indtjening.

Det nye regnskab viser, at Anden ikke behøver at frygte for den nærmeste fremtid. Selskabet der indeholder aktiviteterne for hans turnevirksomhed, viser nemlig, at Joakim von Anden, som han er blevet kaldt, har opbygget en solid pengetank med 5,4 millioner kroner i optjent egenkapital.

Matthesen synes da heller ikke at bekymre sig nævneværdigt. Han ’nøjes’ med at give sig selv 48.300 kroner i udbytte i 2010. Overskuddet i 2009 skyldes især showet ’Anders Matthesen – vender tilbage’, som han turnerede med i mere end et år.

- Sådan er min måde at gøre det på: Jeg arbejder sindssygt hårdt i perioder og tjener de penge som så betaler min mad (og mine non-profit projekter), mens jeg skaber noget nyt. således at jeg ikke skal pisse på folk ved at dukke op i tide og utide med tiggerhatten i hånden og tjene til frimærker på medvirken i diverse kendis middags shows og kvægræs og lign, siger Anden:

- Jeg investerer meget tid i min kunst og jeg er trods alt kunstner frem for købmand.

Siden Matthesen for alvor begyndte at arbejde hårdt og tjene store penge har det været hans strategi at bruge sin indtjening på et friår i ny og næ.

- Jeg investerer mine penge i min egen udvikling, som han har sagt til B.T.

Med til historien om den 5,4 millioner kroner store pengetank hører også, at Anders Matthesen i selskabet har gældsforpligtelser på 4,5 millioner kroner i sit produktionsselskab.

Efter fødslen af Matthesen og Camille Rosenbergs søn tidligere i år koncentrerer han sig p.t. om at udvikle et nyt stand-up show, specielt for de mere end 250.000 fans på facebook.
.