Magasinet 'Q - kvinder med kurver' er lukket som selvstændigt magasin.

Det har Aller Media oplyst på blandt andet Feminas hjemmeside tirsdag.

Magasinet, der sigtede efter at blive et lækkert kvindeunivers, hvor kvinder med fyldige kropstyper kunne finde pænt modetøj, skal nu være en integreret del af det populære kvindeblad Femina.

»Da 'Q – Kvinder med kurver' blev skabt, var det, fordi kvinder med kurver ikke havde et lækkert magasin-univers, hvor de også kunne blive inspireret til mode og kropskærlighed,« udtaler chefredaktøren for magasinet, Dorthe Kandi i offentliggørelsen på hjemmesiden. Hun fortsætter:

»Det gav vi dem – og mange har elsket det. I løbet af de cirka fire år er diversitet i modebilledet heldigvis blevet mere og mere udbredt.«

Sådan siger Kandi, som dog understreger, at hjemmesiden q.dk stadig vil eksistere, og man kan også finde inspirerende indhold på hendes Instagram-profil, @curvy_kandi.

Der er dog stadig kampe, der skal kæmpes i modemagasinernes verden.

»Vi er stadig ikke i mål, men tiden er moden til, at kvinder i alle størrelser kan få inspiration og spejle sig i både mode, skønhed og vedkommende artikler i et af Danmarks største kvindeblade - Femina - som fremover vil have endnu mere mode til flere størrelser og ligesom nu artikler om selvværd og kropspositivisme,« uddyber Kandi.

Magasinet Q blev i første omgang startet af Pernille Aalund, som også fungerede som chefredaktør i en del år.

Da Aalund var med til at starte magasinet op, var det mere bredt orienteret, men senere fokuserede det primært på kvinder med kurver.

Magasinet kom til verden i 2004.

Læs mere om lukningen her.