Curling-forældre findes overalt. De findes tydeligvis også blandt skuespillerne i Hollywood.

Felicity Huffman, der er bedst kendt for sin rolle som Lynette i tv-serien 'Desperate Houseviwes', har i hvert fald ageret en kende desperat på sin datters vegne.

Hun har nemlig bestukket et universitet for at forbedre sin datters chancer for at blive optaget på universitetet.

Skuespilleren blev anholdt af FBI og sigtet for svindel. Hun blev løsladt tirsdag ifølge BBC.

Felicity Huffman ses i FBI's varetægt i Los Angeles. 
Felicity Huffman ses i FBI's varetægt i Los Angeles.  Foto: DAVID MCNEW
Vis mere

Det er kommet frem, at Felicity Huffman angiveligt har bestukket et universitet for at give sin datter mere tid til optagelsesprøven samt at få en fra skolen til at rette datterens svar i optagelsesprøven, så hun var sikker på, at datteren ville komme ind.

Ifølge anklageren har skuespilleren betalt 15.000 dollar, svarende til næsten 100.000 danske kroner, for at forøge sin datters chancer. Hun skulle angiveligt have planlagt at lave samme nummer for sin yngste datter, men hun besluttede i sidste minut ikke at gennemføre det.

Retssagen mod Huffman fandt sted tirsdag i Los Angeles, og skuespilleren blev løsladt mod kaution på 250.000 dollar, svarende til 1,6 millioner danske kroner.

Ifølge oplysninger fra BBC blev Huffman hemmeligt optaget af en forælder, som samarbejdede med FBI. Vidnet skulle være mødt op hjemme hos Felicity og hendes mand, skuespilleren William H. Macy. Her blev planen for snyderiet og bestikkelsen forklaret, og de gik med til planen. WIlliam H. Macy er ikke anklaget i sagen.

Felicity Huffman og William H. Macy til Emma Awards i 2018. 
Felicity Huffman og William H. Macy til Emma Awards i 2018.  Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Ud over den tidligere desperate husmor er 50 andre personer sigtet i sagen om korruption.

Alle de sigtede kan betegnes som velhavende og privilegerede forældre, der tæller flere ledere fra store firmaer i USA og skuespilleren Lori Loughhlin.

Der er tale om bestikkelse for i alt 25 millioner dollar.

De implicerede universiteter er nogle af de bedste i landet. På listen finder man Stanford, Georgetown, Wake Forest, University of Southern California og University of California. Svindlen har ifølge anklageren stået på siden 2011.