Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det gik helt forrygende. Mere end 69.000 billetter var der solgt, og under teltdugen blev der arbejdet på højtryk for at give den gas. Max gas som en særlig hyldest. Lige indtil mandag eftermiddag.

»Selvfølgelig er vi rigtig ærgerlige over det, men jeg tænker mest på Lisbet. Det skulle jo have været hendes sidste sæson, hun skulle have gået med et brag, og så pludselig er der ikke noget,« siger direktør Torben Pedersen om den triste nyhed, han måtte melde ud.

Mandag aften stod det nemlig klart, at årets Cirkusrevy blev uden Lisbet Dahl.

Uden hende, som sammenlagt i mere end tre årtier har tegnet revyen og gjort den til landets største. Som i år skulle have været hyldet i den helt store finalesæson.

Som et af sine sidste numre skulle Lisbet Dahl have givet den gas som Pia Kjærsgaard.
Som et af sine sidste numre skulle Lisbet Dahl have givet den gas som Pia Kjærsgaard. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Men hun er drænet. Hun har slet ikke nogen kræfter, så det nytter ikke noget,« siger Torben Pedersen om revyens 76-årige stjerne og instruktør, som i foråret blev ramt af corona og stadig døjer med kraftige senfølger.

»Vi spiller jo rigtig mange forestillinger, så overfor kunderne bliver vi nødt til at melde ærligt ud. Det nytter ikke noget at sige, at hun kommer, og så kommer hun ikke igen. Det tør vi simpelthen ikke,« siger han med reference til, at det meste af sidste sæson også blev uden Lisbet Dahl.

Cirkusrevyen har da også været hårdt ramt af uheld de seneste år.

Først spændte corona nedlukningen i 2020 ben for dét, der skulle have været Ulf Pilgaards afskeds sæson.

Den endte med at blive rykket til det efterfølgende år.

Sidste år var det Ulf Pilgaard, der takkede af efter 35 år.
Sidste år var det Ulf Pilgaard, der takkede af efter 35 år. Foto: Kasper Bax Lindhardt
Vis mere

Men 2021 blev ikke meget bedre. Godt nok blev Ulf Pilgaard hyldet, men Merete Mærkedahl måtte melde afbud på grund af stress og også Lisbet Dahl gik ned med flaget.

»Hun var syg hele sidste år. Hun nåede kun at spille de første 14 dage, og så var hun væk resten af sæsonen,« siger Torben Pedersen.

Sygemeldingen fik dengang Lisbet Dahl til at træffe beslutningen om, at 2022 skulle være hendes sidste sæson. Og selvom hun altså ikke kommer til at gennemføre den, er hendes beslutning ifølge Torben Pedersen endegyldig.

»Det er hendes eget valg. Som sagt har hun ingen kræfter, så hun har selv valgt at sige fra,« siger han og understreger, at Lisbet Dahl ikke har ønsket at flytte sin store finale til næste sæson.

»Der har vi sat holdet allerede. Det er valgt for længe siden efter, at Lisbet meddelte, at det var hendes sidste sæson. Så hun kommer ikke mere.«

Dermed har publikum efter al sandsynlighed set Lisbet Dahl på revyens skrå brædder for sidste gang.

»Man ved jo selvfølgelig aldrig hvad der kommer til at ske, men hun kommer i hvert fald ikke tilbage i et længerevarende forløb. Så skulle det være til en enkelt forestilling, men det er ikke planen nu,« siger Torben Pedersen, som trods den triste nyhed er fuld af fortrøstning for fremtiden.

Dels har Pernille Schrøder sagt ja til at overtage Lisbet Dahls store revysko i denne sæson og dels har revyen allerede et stærkt hold bestående af Niels Olsen, Henrik Lykkegaard, Merete Mærkedahl og Carsten Svendsen.

»Så kan det godt være, at det ikke bliver helt så stort, som det har været før, men man ved jo ikke,« lyder det fra Torben Pedersen om den første sæson uden en af de store tunge stjerner, der har eget revyen gennem så mange år.

»Men vi er ikke bange for fremtiden.«

Faktisk bliver der arbejdet en del i kulissen på at sikre revyens fremtid. For også Torben Pedersen har passeret de 70 år og forventer efter knap fire årtier i direktørstolen også snart at takke af.

»Men alt er planlagt. Der er nogen, der bliver kørt i stilling,« siger han hemmelighedsfuldt.

23. maj skydes den nye sæson i gang. Uden Lisbet Dahl.

»Nu kan vi jo ikke sige mere, at hvor der er en bakke, er der også en Dahl. Så vi finder på noget nyt.«

Andre læser også