Bubbers jødiske farfar gav ham navnet, da han stod med ham i armene for første gang. Det har siden hængt ved, og nu er Bubber et brand på TV2 .

- Men da jeg var teenager på 13-14 år, ville jeg hellere hedder Brian ligesom mit store idol, Brian Connolly fra The Sweets, siger Bubber, der er døbt Niels Christian Meyer.

Bubber får nazisternes racehad helt ind på egen krop i 'Danmark - ifølge Bubber', når han i morgen aften interviewer den nye formand for de danske nationalsocialister, og får at vide, at 'du som er halv-jøde burde slet ikke være her i landet'.

Bubbers jødiske rødder stammer fra fars familie, og det er også herfra, den kendte tv-vært har sit navn.

- Det var min farfar, der gav mig mit navn. Da han kom ind på fødestuen til min mor og så mig, der var hans første barnebarn, tog han mig i armene og sagde: 'bubbele'. Det betyder dukkebarn på jiddisch.

- Min mor hørte det som 'Bubber', og syntes, det var helt fantastisk. Siden har det hængt ved. Jeg var ret ked af det, da jeg var 13-14 år, fordi jeg syntes, det var lidt barnligt. og virkede som en rød klud.

- Dengang ville jeg allerhelst hedde Brian ligesom mit store idol Brian Connally fra The Sweets. Så var lykken gjort, syntes jeg.

- Så begyndte jeg at præsentere mig som Christian. Men lige meget hvor meget jeg prøvede med 'Christian', var der nogen, der kendte mig som Bubber, fra skolen, sejlklubben eller gaden.

- Min norske mormor kaldte mig for 'Bubber-lasen', min far kaldte mig 'Bubs', og det gør B.S. også. Selv kalder jeg min skønne kone, der hedder Ibsen, for 'Ib', og det er kærligt ment.

- Det er jo bare nogle bogstaver, og det kommer alt sammen an på, hvad man lægger i det.

- Så gik tiden, og jeg lærte at bruge det, uden at tænke så meget over det. Det var også meget praktisk. Der var mange, der hed Christian, men jeg var det eneste, der hed Bubber, så der var ikke så mange misforståelser.

- I dag tror jeg godt, jeg kunne blive døbt Bubber. Men jeg er døbt Niels Christian. Det var vigtigt for min far, at jeg hed noget, der indikerede, at jeg var ikke-jøde, hvis det hele skulle bryde ud igen. Han ville gerne skåne mig for at skulle igennem alt det, han havde oplevet med sin far, forklarer Bubber.

Han er glad for, at han gennemførte det sidste afsnit her i foråret, selv om han aldrig kom rigtigt ind på livet af nazisterne.

- Folk må tænke, gøre og sige, hvad de vil. Men her kan man ikke lade være med at tænke: Hold kæft. Det er alvorligt. Det er mærkeligt at blive ramt så dybt, og alligevel ikke komme længere ind.

Vi havde overvejet, om vi skulle droppe det, fordi han ikke ville være med mere. Men jeg er på alle måder glad for at fortælle historien, og for at han ville tale med mig. Det viser også et mod. Han får sit budskab ud, og det skal han have lov til. Vi laver en konfrontation, og så må seerne tænke lidt selv.

Han skal nu  igang med at forberede 12 nye afsnit af 'Danmark - ifølge Bubber', der vender tilbage i efteråret.