Der blev ikke plads til, at frisørerne kunne åbne i denne omgang. Det stod klart, da regeringen onsdag fremlagde køreplanen for, hvilke dele af samfundet der må åbne 1. marts.

Det skuffer stylist og frisør Dennis Knudsen:

»Jeg synes, det er amatøragtigt. Vi har ventet på svar fra eksperterne, men for mig er det så ulogisk, at vi ikke kan få lov at åbne med kviktest.«

Tirsdag gik forhandlingerne om genåbningen i hårdknude mellem regeringen og dens støttepartier og oppositionen i blå blok.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S), da de sammen med børne- og undervisningsministeren onsdag holdt pressemøde om genåbning af samfundet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Justitsminister Nick Hækkerup (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S), da de sammen med børne- og undervisningsministeren onsdag holdt pressemøde om genåbning af samfundet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Foto: Philip Davali
Vis mere

»Det er talentløst, at den ene side af Folketinget vil have genåbning, mens den anden ikke vil. Er det russisk roulette, vi spiller?« spørger Dennis Knudsen.

Oppositionen havde ønsket en større åbning, blandt andet med en løsning for de liberale erhverv, men regeringen valgte at gå forsigtigt frem. Til stor irritation for frisøren:

»Det er ærgerligt, at man ikke har brugt tid på at regne på smitterisikoen i frisørsaloner. Frisører, tatovører, kosmetologer og massører er vant til at håndtere kunder tæt på. Vi er vant til at spritte redskaber af og har handsker på.«

Dennis Knudsen forstår ikke beslutningen om, hvilke butikker der må åbne.

»Det er ulogisk, at jeg ikke må lukke folk, der ikke er smittet, ind i min salon, mens man godt må gå i butikker – uden at blive testet.«

Han havde håbet, at han kunne få lov at åbne sin salon, hvis han krævede, at kunderne mødte med en negativ test.

Selv har han deltaget i 'Aftenshowet', Danmarks Indsamling og arbejdet på en reklamefilm efter at have fået en kviktest, og han har svært ved at forstå, at de ikke også kan bruges i hans salon.

»Hvis kunderne møder med en kviktest, der maksimalt er 12 timer gammel, og hvis frisørerne i min salon bliver testet tre gange om ugen, så kan jeg næsten garantere, at smitterisikoen er nul.«

Dennis Knudsen åbnede i maj en ny stor salon i København. Nu er han ved at være presset på økonomien.
Dennis Knudsen åbnede i maj en ny stor salon i København. Nu er han ved at være presset på økonomien. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Den fortsatte nedlukning har fået alt for store konsekvenser for de små liberale erhverv, mener han, og han opfordrer politikerne til at tage en tur ud fra Christiansborg.

»Hvis de gik ud i virkeligheden, ville de se masser af mennesker, der er ved at gå konkurs. I dag på vej på arbejde gik jeg forbi to saloner, der allerede havde lukket.«

Indtil 6. april, hvor regeringen er klar med næste store træk af genåbningen, kan Dennis Knudsen bare vente – og undre sig over, at regeringen ikke vil åbne frisørsalonerne, men tillader frisørerne at tage på hjemmebesøg.

»Det er det, der sker nu. Frisørerne er nødt til at gå ud og tjene penge, men for de fleste bliver det sorte penge. De frisører, der kan få kompensation, vil ikke risikere at miste den.«

Der, hvor han ser det største problem ved hjemmebesøgene, er dog i forhold til smitterisikoen.

»Når man tager hjem for at klippe moren i en familie, møder man måske også hendes mand og de tre børn. Det er her, jeg ser katastrofen – for så er der risiko for at sprede smitten mere, end hvis vi kunne kontrollere den i salonen.«