Den folkekære tv-kok, Carsten Olsen alias 'Den skaldede kok', har for anden gang på få år snydt døden. For nylig blev han opereret i hjertet efter et ildebefindende. Få dage efter sprang pulsåren i hans lyske.

Lørdag den 28. november faldt 51-årige Carsten Olsen pludselig om i sit hjem, efter han aftenen forinden havde været ude at spille med sit band. Til at begynde med tog han det ikke alvorligt, men hans kæreste Britt fik ham overbevist om, at han skulle på hospitalet og ringede 112.

Hendes beslutsomhed reddede kokkens liv.

Det viste sig nemlig, at den var gal med Carsten Olsens hjerte. Allerede om mandagen røg kokken på operationsbordet på Gentofte Hospital, hvor lægerne foretog en ballonudvidelse.

»Det er det mest vanvittige, jeg har været igennem,« siger Carsten Olsen til BT.

Carsten Olsen blev kendt som 'Den skaldede kok', da han tonede frem som tv-kok på Dk4 i slutningen af 90'erne. Han har drevet restaurant 'Perlen' i Tivoli, udgivet flere kogebøger og har i dag sit eget catering-firma, 'Den Skaldede Kok Catering'. Sideløbende er han en anerkendt bassist, der blandt andre spiller med countrysangerinden Tamra Rosanes og rockbandet Midnight Blues.

De seneste fem år har Carsten Olsen haft alvorlige problemer med sit helbred. I slutningen af forrige årti sagde lægen til ham; 'Tab dig eller dø'. Derfor fik kokken en operation, som skulle gøre hans mavesæk mindre, en såkaldt gastric bypass. Carsten Olsen tabte 60 kilo, men i 2012 blev han indlagt med blødende mavesår og døde faktisk på operationsbordet. Lægerne fik dog gang i Carsten Olsens hjerte igen.

Pulsåren sprang

Det skulle vise sig, at ballonudvidelsen for en måned siden kun var begyndelsen på Carsten Olsens helvede. Få dage efter sprang en pulsåre i hans lyske, der hvor lægerne havde ført et kateter op gennem pulsåren til hjertet. En livstruende situation, der krævede, at Carsten Olsen skulle hastes til Rigshospitalet.

»Jeg fik syv gange fem milliliter morfin. Alligevel har jeg aldrig haft så mange smerter. Der kom en lægeambulance og en rigtig ambulance til Gentofte Hospital. Ham lægen fra udrykningen overtog styringen. To mand lå inde over mig nede ved lysken og holdt fast, så jeg ikke forblødte,« siger Carsten Olsen til BT.

Det tog lægerne over tre timer at stoppe blødningen. Men det lykkedes til sidst, og Carsten Olsen er siden kommet hjem igen. Her er han bundet til sin sofa og ved ikke, hvornår han igen kan arbejde i sin catering-virksomhed eller spille bas i sine orkestre.

»Det er noget rigtig lort. Jeg har ikke været på arbejde siden 27. november. Jeg kommer helt sikkert ikke til at lave noget den næste måned, og de siger, at det kan tage op til et år,« siger Carsten Olsen og tilføjer:

»Nu må manden med leen snart gerne forstå, at jeg ikke har tid. Jeg er lige blevet farfar for fem måneder siden, og jeg vil altså gerne se den lille mand.«

Carsten Olsen er ved godt mod og har stadig let til latter. Men bagved lurer også en eftertænksomhed over de seneste fem års utallige timer på operationsbordene.

»Jeg er ikke bange. Men det burde jeg måske være,« siger Olsen.

På lægernes opfordring har han nu droppet cigaretterne, og sprutten har han også sagt farvel til.

»Det er godt, at jeg har holdt noget fest i løbet af mit liv,« siger Carsten Olsen med et grin, inden minen igen bliver eftertænksom:

»Jeg håber, det er sidste gang, jeg får sådan en tur. Det her var ti gange værre end noget, jeg har prøvet tidligere.«