Kokken Carsten Olsen var forrige weekend tæt på at dø.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Et blødende mavesår sendte fredag den 23. marts kokken Carsten Olsen akut på hospitalet. Han havde haft stærke mavesmerter og fik korte blackouts, hvor alting pludselig sortnede for hans øjne.

Den fredag sendte en vagtlæge ham på skadestuen, hvor han efter et par timers venten kollapsede.

Det viste sig, at et blødende mavesår tappede den kendte kok for blod, og da lægerne havde svært ved at få stoppet blødningerne, svævede han hele lørdagen mellem liv og død.

Kan ikke huske ret meget

- Det var med det yderste af neglene, at jeg overlevede. Jeg kan ikke huske ret meget fra fredag, og lørdag var jeg helt væk, fortæller Carsten Olsen, der blev udskrevet mandag i denne uge.

I løbet af fem dage fik han tilført 38 poser blod. Hans blodprocent var om lørdagen nede på 3,3, hvor en normal blodprocent er over otte.

- Jeg fik blod tilført i begge arme, men jeg mistede det hurtigere, end de kunne nå at stoppe det i mig.

Men til sidst fik lægerne stoppet blødningerne, og blodprocenten begyndt igen at stige.

Gastric bypass

Carsten Olsen gennemgik i 2010 en fedmeoperation, en såkaldt gastric bypass, hvor man kun har en lille del af mavesækken tilbage.

Blødningerne kom formentlig fra den del af mavesækken som ikke er i brug og fra steder, hvor tarmene er syet sammen.

- Mavesåret har ikke nødvendigvis noget med maveoperationen at gøre. Det er fordi, jeg lever et alt for hårdt liv med for meget arbejde og for meget stress. Jeg er 47 år og har aldrig været god ved mig selv. Jeg har taget alle de forkerte valg, med for meget fest og ballade, men nu er det slut med at spille fandango, siger han bestemt og fortsætter eftertænksomt:

- Det var sgu ikke sjovt det her. Det er fint nok, at man spiller idiot med sit eget liv, men man er nødt til at forstå, at der er nogle omkring én, som holder meget af én, og som bliver kede af det. Og det har jeg forstået nu. Det kan jeg sgu ikke undskylde nok.

Så fremover vil Carsten Olsen skrue ned for blusset.

- Jeg har haft gang i alt for mange ting. Passet mit job og samtidig spillet musik, skrevet bøger, lavet tv og holdt foredrag. Jeg sover aldrig mere end fire timer om natten, og hver gang jeg får en ny opgave, bliver det lavet sammen med alt det andet. Nu skal jeg til kun at lave en ting om dagen. Skal jeg spille, bliver det mit job den dag, så skal jeg ikke også arbejde i restauranten og holde foredrag samme dag. Jeg skal til at sige ’nej’, siger han træt, men optimistisk:

- Jeg er her endnu, så jeg fortsætter, men ikke hvor jeg slap.


Hvad er BT Special?

BT Special er en anbefaling af timens mest interessante BT-historie, du kun finder på www.bt.dk eller m.bt.dk.