Nærmest hele Danmark talte om Andreas Mogensen, da han for et år siden blev den første dansker i rummet.

Siden er hans karriere kun gået én vej – og det er opad. Om tre måneder får han en af sine store drømme opfyldt, når han flytter sin lille familie til USA for at arbejde på det ypperste sted inden for rumfart, den amerikanske rumfartsorganisation Nasa.

Men også rent privat på det familiære plan er hele Danmarks rummand flyvende.

Han skal nemlig være far endnu engang, når hans kone Cecilie Beyer føder parrets andet barn til november, fortæller han til Her & Nu.

Parret har i forvejen datteren Emily på snart tre år, og der er stor chance for, at det er en lillebror, der kommer til verden sidst på året.

»Vi ved det ikke med sikkerhed, men alt peger på en dreng. Så det er jo helt fantastisk,« fortæller Andreas Mogensen til ugebladet.

Den lille dreng kommer til at leve sine første år i USA, hvor Andreas Mogensen skal arbejde de næste tre år på den amerikanske rumfartsorganisation Nasa.

Den 39-årige dansker vil fortsat være ansat hos Nasa’s europæiske søsterorganisation ESA, men bliver udstationeret i Houston, Texas.

»Vi flytter derover til september. Det glæder vi os rigtig meget til,« siger han til BT.

Artiklen fortsætter under billedet.

Cecilie Beyer og datteren Emily kigger efter far, da han bliver modtaget i Köln kort efter sin hjemkomst fra den internationale rumstation ISS. 12. september, 2015.
Cecilie Beyer og datteren Emily kigger efter far, da han bliver modtaget i Köln kort efter sin hjemkomst fra den internationale rumstation ISS. 12. september, 2015. Foto: Simon Skipper
Vis mere

»Jeg skal være en form for forbindelsesofficer mellem ESA og Nasa, men ellers skal jeg arbejde på lige fod med de amerikanske astronauter,« fortæller han.

Andreas Mogensen blev den første dansker i rummet, da han trådte ind i den europæiske rumstation ISS i 386 kilometers højde i september sidste år. Forinden var han blevet udvalgt som europæisk astronaut blandt mere end 8.000 ansøgere.