Lyt til artiklen

Turene til legepladsen var noget af det værste. Hver gang frygtede Camilla Framnes at komme til at sidde fast i klatrestativet midt i en leg med sine børn, mens alle andre stod og stirrede.

Klik her og læs om Camillas kost før og nu

I dag går Camilla på legepladsen uden bekymringer - og uden ruller med chokoladekiks og andre lækkerier, som tidligere altid fulgte med.

Der er blevet 47 kilo mindre af den 23-årige nordjyde.

Hun er næsten ikke til at kende i de nye afsnit af Kanal4s 'De unge mødre', som er danmarkshistoriens længste dokumentarserie, hvor Camilla i de sidste fire år har vist sit livs op- og nedture, efter hun blev mor.

Forandringen er heller ikke gået ubemærket hen.

Camilla kan ikke gå i Føtex uden at blive stoppet, og hendes mailbox er fyldt med breve fra overvægtige, som vil have et slanketrick eller to.

- Det føles ret vildt, og jeg ville gerne hjælpe alle, hvis jeg kunne. Men hånden på hjertet, så har jeg ikke bare været på en eller anden drømmekur. Det har bestemt ikke været let hele vejen, siger Camilla, som ærligt fortæller, at hun stødte ind i en kæmpe nedtur, da hun havde tabt sig de første seks kilo.

Håbløs opgave- Jeg følte mig tyk og uduelig. Det var en håbløs opgave, jeg var gået i gang med, for jeg ville jo aldrig blive til en skid alligevel. Det er hårdt at tabe sig. Hvor jeg før bare kunne spise, når jeg var sulten, så skulle jeg nu tænke over alt, hvad jeg proppede i hovedet. Det hele blev gjort til et problem, husker Camilla, som tydeligvis kom over krisen.

Kiloene raslede af, og samtidig satte den nye livsstil sig så fast, at hun slet ikke tænker over, at hun lever sundt i dag.

- Man skulle tro, jeg altid har levet sådan, siger Camilla, som stadig godt kan hælde en skefuld sovs over bøffen.

- Jeg har lært at begrænse mig. Nu siger jeg til mig selv: Vil du have sovs lørdag aften eller smør på dit rundstykke søndag morgen.

Camilla understreger dog, at der gik lang tid, inden hun tillod sig nogle af de forbudte madvarer, for i begyndelsen stolede hun ikke nok på sin egen viljestyrke. Derfor skulle slikskabet tømmes og remouladen og mayonnaisen ud af huset, så hun ikke lod sig friste.

- Når man får smør på brødet igen, får man lyst til mere. Det er så nemt at falde i, så man skal virkelig mærke efter, om man har kontrol. Det er ligesom at ryge. Det tog et år, før jeg følte, jeg kunne styre det.

Hjælp af BircowCamillas vægttab begyndte i programmet, 'De unge mødres drøm', hvor hun fik hjælp af sundhedsdronningen Charlotte Bircow. Inden havde hun længe ønsket at tabe sig, men vægten blev ved med at gå den forkerte vej

- Jeg sagde til mig selv: ' Tag dig sammen, du ligner en vejtromle'. Men min glæde for mad overskyggede alt, siger Camilla, som i dag føler sig helt sikker på, at hun ikke vil falde tilbage til sine gamle madvaner, hvor der stod chips på bordet hver aften, og hvor hun altid kunne finde trøst i en pakke chokoladekiks.

- Jeg har mærket, hvad min nye livsstil giver mig. Hvorfor skulle jeg gå tilbage og sætte mig selv i en situation, jeg lige er kommet ud af.