Entertaineren Dario Campeotto nærmer sig de 80 år, men der er stadig fart på charmøren med de italienske aner, der dog har vænnet sig til, at alt ikke fungerer som før i tiden.

Den 79-årige Dario Campeotto er still going strong. Entertaineren, der begyndte at synge som 10-årig, har således - og på trods af at han i 2015 døjede med lav hjerterytme og svimmelhed og derfor fik indopereret en pacemaker - stadig travlt med at optræde for danskere landet over.

Til Dansktop-prisen 14. april i Herning er han desuden mentor for sangeren Tine Schlichting, der skal dyste i en konkurrence mod to andre talenter, som har Richard Ragnvald og Kim Schwartz som mentorer.

Rollen som mentor er dog kun for en stund, for Dario Campeotto har ingen planer om at holde sig fra scenen, selv om han, der næste år runder de 80, ifølge eget udsagn har nået en alder, hvor han ‘ikke skal højere op end fjerde gear’. Det blev for alvor klart for ham, da kroppen i 2015 sagde fra. Hjertet slog ‘blot 35 slag i minuttet’, og svimmelheden ramte. Men i dag er livet godt igen, selv om ikke alt fungerer som før:

»Nu dunker det i hjertet. Det er ikke forneden det dunker længere,« griner Dario Campeotto, inden han slår over i en mere alvorlig tone:

»Jeg skal tage den lidt mere med ro, men på lørdag står jeg altså på scenen igen. Jeg har noget hele tiden. Jeg lever i den verden. Sang og musik er min drivkraft, min energi. Det holder mig i live,« siger Dario Campeotto.

Han går til tjek ‘en gang imellem’ og ‘alt ser fint ud’, lyder det fra sangeren med de italienske aner.

»Jeg føler mig i det hele taget enormt privilegeret. Det går faktisk over stok og sten, og jeg er den første til at tage telefonen, når den ringer, og jeg har hele tiden min kalender på mig, hvis der kommer et tilbud om et job. Det planlægger jeg at fortsætte med,« siger Dario Campeotto.

Hvordan mærker du, at du bliver 80 år næste gang?

»Det er et indre ur, en indre rytme, der bare melder sig. Du får en spand kul hver dag, og nogle gange kan jeg mærke, at jeg simpelthen skal tage den lidt mere med ro,« siger Dario Campeotto.

Han tilføjer:

»Det er gået alt for hurtigt med at komme op i min alder. Men hør lige her: Livet er skønt, og jeg har mod på det hele.«

Han holder en lille pause. Så siger han:

»Syng for helvede.«

Er det udgangsreplikken?

»Det synes jeg,« siger Dario Campeotto.