Den tidligere danske pokerspiller Peter Eastgate fik hele verdens bevågenhed, da han vandt 'World Series of Poker' i 2008 og 53 millioner kroner i præmiepenge. Bare to år senere stoppede han sin karriere.

I dag har Eastgate skiftet den professionelle poker ud med noget helt andet. De luksuriøse kasinoer i eksempelvis Las Vegas har han skiftet ud med undervisningslokalerne hjemme i Danmark. Han drømmer nemlig om en karriere som skolelærer, som sin lillebror og far. Lysten til at lære fra sig er nemlig meget større end lysten til at spille poker.

Det fortæller han i et interview med Euroman.

De mange præmiepenge har forsødet Peter Eastgates liv, men han erkender, at han ikke har behov for at leve et liv på første klasse for at være lykkelig.

»Jeg har lagt mit liv om. Min personlighed er af den kedsommelige, forsigtige, passive slags. Jeg danderer den, og jeg lever gerne sparsommeligt af pizzasnegle, Prima Donna-ost og kanelgifler fra Netto,« siger han til magasinet.

Peter Eastgate fortæller, at han bevidst er gået i en helt anden retning. For han har slet ikke behov for at leve et ekstravagant liv. Nu går tiden med uddannelsen, træning og 'en masse tilfældig browsing på internettet'. Og det kan ses på pengeforbruget.

Den nu 30-årige Peter Eastgate har tidligere brugt 1,2 millioner kroner om året, men nu ligger privatforbruget på omkring 200.000 kroner. Fortæller Eastgate.

Karrierestop i 2010

Selvom han har vundet nok penge til at leve af resten af livet, så forklarer han, at beslutningen om at uddanne sig i bund og grund handler om, at han har kedet sig og samtidig ønsker en struktureret hverdag med nye udfordringer. Derudover håber han selvfølgelig, at han kan lære børnene noget og samtidig selv blive klogere.

Den store succes ved pokerbordene steg ham »lidt til hovedet.« Eksempelvis tabte han sammenlagt 11 millioner kroner på væddemål til VM i fodbold i 2010. Her kunne Peter Eastgate snildt smide 700.000 kroner på et enkelt væddemål.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Pokerspilleren Peter Eastgate i Las Vegas.
Pokerspilleren Peter Eastgate i Las Vegas. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det var også en af årsagerne til, at han stoppede med at spille poker. Hans personlige lykke var bundet op på, om han vandt eller tabte i spil. Til sidst var det så hårdt at tabe, at lykken ved at vinde ikke opvejede det.

I dag bliver det kun for sjov, at han spiller poker.