Det var bare en leg og en hobby for Clara, da hun som teenager havde mindre roller i danske film og musicals.

Men pludselig 'stak det af', som den i dag 21-årige Clara Rugaard selv forklarer det.

Og nu har den forholdsvis ukendte danske skuespillerinde hovedrollen i Netflix-filmen 'I Am Mother', hvor hun spiller over for Hollywood-stjernen Hilary Swank.

»Det var et kæmpe ansvar, og i begyndelsen var det ret intimiderende. Man lægger et kæmpe pres på sig selv, men filmen blev virkelig god. Alle var skønne, og holdet og skuespillerne ... det var en smuk oplevelse, for at være ærlig,« siger Clara Rugaard, der er opvokset i Hellerup, til MEAWW.

Clara Rugaard sammen med Hilary Swank og instruktør Grant Sputore til premieren på 'I Am Mother'.
Clara Rugaard sammen med Hilary Swank og instruktør Grant Sputore til premieren på 'I Am Mother'. Foto: George Frey
Vis mere

Som 11-årig læste hendes far en annonce fra Det Ny Teater, der søgte børn til deres opsætning af 'Mary Poppins'. Clara fik rollen som datteren Jane Banks. Senere fulgte rollen som Annie i musicalen af samme navn samt en mindre birolle i spillefilmen 'Far til fire i Afrika' fra 2013.

»Under 'Min søsters børn' og da jeg startede ud med skuespillet, så var det bare ren leg. Det var barneleg, og jeg havde fundet en hobby, som jeg syntes, var morsom. Så finder man så ud af, at man kan rent faktisk kan tjene penge på den måde, og det er jo egentlig meget nice,« siger Clara Rugaard til Kulturen på P1.

Og især det unge stjerneskuds manglende erfaring var noget, hendes medspiller Hilary Swank så som en kvalitet under optagelserne, fortalte hun, da B.T. mødte hende i januar.

»Clara tropper bare op med en kæmpe entusiasme, og det er skønt at være omkring. Især når man altid arbejder med folk, der har prøvet alting før,« siger Hilary Swank til B.T.

En 13-årig Clara Rugaard (i midten) fotograferet i forbindelse med rollen som Annie i musicalen af samme navn. Rollen delte hun med Anna Aunbirk (tv.) og Mira Balloli.
En 13-årig Clara Rugaard (i midten) fotograferet i forbindelse med rollen som Annie i musicalen af samme navn. Rollen delte hun med Anna Aunbirk (tv.) og Mira Balloli. Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

Clara Rugaards mor er fra Nordirland, og hendes far blev, da Clara var 16, udstationeret til London med Søværnet. Så de engelske replikker har ikke været en udfordring for danskeren.

Til gengæld var det en udfordring overhovedet at komme til casting på rollen i 'I Am Mother', hvor Clara Rugaard spiller pigen Daughter, der skabes og opfostres af en robot i et isoleret laboratorium, fordi menneskeheden er blevet udslettet udenfor. Indtil Hilary Swanks karakter pludselig dumper ind og vender op og ned på den forestilling.

Af støttemæssige hensyn ville den australsk producerede film nemlig have en australsk skuespiller, siger Clara Rugaard til P1, men det lykkedes alligevel danskerens agent at skaffe sig manuskriptet, som Clara Rugaard forelskede sig i med det samme.

Og efter en tur til Los Angeles og et møde med filmens instruktør og producere 'stak det af', fortæller Clara Rugaard, der altså endte med at få rollen.

Clara Rugaard (th.) sammen med Elle Fanning, Olive Gray, Ursula Holliday og danske Zlatko Buric i musikfilmen 'Teen Spirit.'
Clara Rugaard (th.) sammen med Elle Fanning, Olive Gray, Ursula Holliday og danske Zlatko Buric i musikfilmen 'Teen Spirit.' Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Clara Rugaard har lagt sangstemme til Disney-filmen 'Vaiana' og -serien 'Violetta'.

Og i den nye musikfilm 'Teen Spirit', der handler om pigen Violet (Elle Fanning), som stiller op i en sangkonkurrence, har Clara Rugaard birollen som en rivaliserende sangerinde, der imponerer med sin egen fortolkning af Ariana Grandes pop-ballade 'Tattooed Heart', som den danske skuespiller synger med stor overbevisning.

Og Clara Rugaard troede da også i længere tid, at hun skulle være sangerinde. Og hun drømmer fortsat om flere roller, hvor hun kan kombinere sang og skuespil.

Men det er skuespillet, hun brænder for.