Den danske Youtube-branche koger ovenpå Anders Matthesens indslag til årets Youtube-awardshow Guldtuben.

Reklamefirmaet Splay, der arrangerede awardshowet i Royal Arena for at hylde deres unge Youtube-stjerner, havde hyret Anders Matthesen til at gå på scenen som karakteren 'Jannik Rundholdt' og 'riste' aftenens nominerede.

Anders Matthesen gav den gas iført kasket og påklistret fuldskæg og sammenlignede blandt andet den meget omtalte blogger Fie Laursen som en 'Super Mario uden overskæg' og opfordrede hendes Youtube-kollega Astrid Olsen til at lave en video i en pornobutik.

Fie Laursen, der ofte selv har været i skudlinjen for at opføre sig kontroversielt, mener, at Anders Matthesen gik langt over stregen og bakkes op af børnelægen Vibeke Manniche, der mener at 'Anden' var fejlcastet.

Fie Laursen til Guldtuben.
Fie Laursen til Guldtuben. Foto: Nikolai Linares
Vis mere

En tredje Youtube-stjerne, nordjyden Kristine Sloth, der anses for at være en af de største Youtubere i Danmark, synes dog, at Anders Matthesens show var 'vildt sjovt'.

sin Instagram-profil kommenterer hun mandag aften i sin Instagram-story på weekendens debatterede indslag:

»Jeg vil gerne smide en lille kommentar med på vejen til Jannik Rundholdt aka Andens show til Guldtuben i lørdags. Jeg syntes, det var helt vildt sjovt. Jeg ved godt, at jeg ikke var en af ofrene, hvis man kan sige det sådan, jeg synes bare, man skal kunne se det sjove i det,« lyder det fra Kristine Sloth, der erkender, at nogle af de ting Anders Matthesen sagde i sin tale var 'lede', men husker samtidig sine følgere på, at det jo var komik.

»Det er Anders Matthesen. Han er en legende. Jeg tror, jeg bare ville synes, at det var sejt, hvis det var mig - altså mit navn, der var kommet ud af hans mund. Jeg synes, man skal vinkle det på den måde og synes, at det er fedt.«

Kristine Sloth mener derudover, at det er ærgerligt, at Anders Matthesens 'ristning' er endt med at løbe med så meget af opmærksomheden.

»Jeg synes, man skal fokusere på alt det andet som skete, som var mega fedt. Det var et kongeshow, og alle klarede det mega fedt og godt,« slutter Kristine Sloth.

Anders Matthesen får udover Kristine Sloth også opbakning fra blandt andet Youtube-profilen 'Spørg Casper', hvor karakteren nærmest grædende opfordrer folk til at lade 'hans ven Jannik Rundtholdt være i fred'. Se hans sjove forsvarstale her: