Efter mere end 70 år på danske hænder er den københavnske ure- og smykkeforretning Klarlund blevet solgt.

»Det er både med vemod og ærefrygt, at vi giver stafetten videre. Det er en stor beslutning, når det er et ejerskab, man har haft så længe,« siger Morten Pitzner, der er administrerende direktør i Pitzner Gruppen Holding, til Børsen.

Siden 1989 har Pitzner Gruppen Holdning ejet Klarlund, men nu er det slut.

Synes du, at Pitzner og smykker rimer på hinanden, er det måske, fordi Morten Pitzner er bror til diamantdronningen, Katerina Pitzner. Det var søskendeparrets far, Axel Pitzner, der etablerede familien Pitzners formue, da han i 1954 grundlagde biludlejningsfirmaet Pitzner Auto.

Ifølge Morten Pitzner var det den familieejede, schweiziske virksomhed Bucherer, der tog initiativ til at købe den gamle københavnske smykkeforretning.

Beløbet for handlen er ukendt, men ifølge Børsens oplysninger havde Klarlund sidste år et overskud på intet mindre end 37 millioner kroner.

Urmageren Povl Klarlund åbnede i 1947 sin første forretning på Vesterbrogade i København og blev i 1955 den første forhandler af Rolex-ure i Danmark.

Også schweiziske Bucherer sælger ure og smykker i luksusklassen og har allerede en butik i Danmark, nemlig i Illum midt i København.