»Jeg rejste mig op og løb rundt i lejligheden i cirkler. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Mit hjerte sad i halsen,« husker Lærke Bagger tilbage.

Kender du den danske strikkeguru Lærke Bagger?

Den 36-årige nordjyde har de sidste mange år, blandt andet med sine særlige perlesweatre, været med til at gøre strik moderne igen, og for et par år siden nåede hendes design helt til Hollywood.

I Radio 4-programmet 'Det sidste måltid' fortæller Lærke Bagger historien om, hvordan hun sad en søndag aften og ventede på, at hendes kæreste kom hjem med pizza, da hun pludselig modtog et par vilde mails fra popstjernen Miley Cyrus' personlige assistent og stylist.

Strikdesigner Lærke Bagger
Strikdesigner Lærke Bagger Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

»En af mine trøjer var blevet delt på en stor amerikansk Instagram-blog. Det gik viralt, jeg fik 15.000 følgere på et døgn og blandt andet Miley Cyrus havde set det,« fortæller Lærke Bagger.

Som hun fortæller øverst i artiklen, reagerer hun først med at spurte rundt i sin lejlighed og får så faktisk først svaret Miley Cyrus' hold den følgende mandag morgen.

Lærke Bagger ved, hvad hendes arbejde er værd, så selvom hun tolker ud fra de to mails, at de vil have hendes trøjer gratis, så beslutter hun, at der ikke skal gives nogen Hollywood-rabat – Miley Cyrus må betale fuld pris.

»Jeg tænkte, de er simpelthen nødt til at betale. Der er nogen, der har råd til at betale, og jeg har ingen penge,« fortæller Lærke Bagger og forklarer, at hun typisk har brugt mellem to og seks måneder på at lave sine trøjer.

Miley Cyrus.
Miley Cyrus. Foto: Oli SCARFF
Vis mere

En af de trøjer, som Miley Cyrus har udset sig, er en perletrøje, som den danske sangerinde Mette Lindberg forinden har haft på som dommer i 'X Factor'.

Lærke Bagger sender derfor trøjen til renseri og krydser fingre for, at den kommer tilbage uskadt.

Og det gør den heldigvis – renseriet havde luret, at det var en dyrebar trøje og havde bedt Lærke Bagger om at skrive under på, at hun ikke ville sagsøge dem, hvis noget gik galt – men hun kan ånde lettet op, og ender med at sende et par perletrøjer over til Miley Cyrus.

Af respekt for sin kunde vil Lærke Bagger ikke oplyse, hvor meget Miley Cyrus måtte punge ud. Hun har tidligere lagt et billede op af trøjen på sin Instagram, hvor man kan se, hvad det var, Miley Cyrus faldt for.