Skuespillerinden Sara Hjort Ditlevsen giver ikke meget for damebladenes forestillinger om det perfekte forhold, hvor en kvinde ikke må tage initiativ og i øvrigt ikke har det samme seksuelle begær som manden.

Det fortæller hun i et ærligt interview med ugebladet Alt for Damerne.

Den 29-årige skuespillerinde er netop nu aktuel i TV 2 Zulu-serien 'Perfekte steder'. Her spiller hun den usikre, tilbageholdende Rosa, som tilfældigvis møder Tobias (spillet af Gustav Giese) på gaden og bliver stormende forelsket.

Til Sara Hjort Ditlevsens store begejstring vælger hendes karakter at trodse sin usikkerhed og selv tage initiativ til en date med det nye bekendskab.

Ifølge skuespilleren går det nemlig imod den gængse forestilling om, at det altid er manden, der skal tage initiativ - en myte, der prædikes i dameblade sammen med reglen om, at man ikke må gå i seng sammen på første date, fortæller hun i interviewet.

»De såkaldte regler skriver sig ind i myten om gammeldags kønsroller, hvor man får at vide, at manden har mere lyst til sex end kvinden, og jeg vil bare sige sådan her: Det er ikke min personlige erfaring, hverken med mig selv eller mine veninder. Det er det mest private, du får fra mig, haha,« griner Sara Hjort Ditlevsen.

Hun synes, at mænd selvfølgelig skal have lov til at tage initiativ, men at de fleste hankøn synes, det er skønt at møde en kvinde 'med ben i næsen'.

29-årige Sara Hjort Ditlevsen blev færdiguddannet skuespiller i 2016 og har spillet med i mange film og kortfilm. I 2013 vandt hun en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle for 'Undskyld jeg forstyrrer', og hun har været nomineret til flere priser, blandt andet for rollen som Ritas datter, Molly, i TV 2-serien 'Rita'.

Tv-serien 'Perfekte steder' er skrevet og instrueret af komikeren Michael Wulff og sendes tirsdag på TV 2 Zulu .

Sara Hjort Ditlevsen til fremvisningen af filmen Borgman til Filmfestivalen i Cannes i maj 2013. Vis mere